Левски загуби минимално от Хайдук и съхрани надежди за реванша (ВИДЕО+СНИМКИ)

Марко Футач вкара единствения гол от дузпа, Жорди Гомес дебютира за беззъб Левски в Дугополие

Левски загуби минимално от Хайдук и съхрани надежди за реванша (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски загуби с 0:1 гостуването на Хайдук (Сплит) на 5-хилядния стадион в Дугополие в първия мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. Централният нападател на Хайдук Марко Футач вкара победния гол от дузпа в средата на първата част.

Така Левски загуби стотното си гостуване в европейските клубни турнири и вече 11 поредни срещи навън в Европа няма победа от юли 2010-а насам. „Сините”, които днес играха в жълто, поне запазиха нелоши шансове за реванша след седмица, когато приемат Хайдук пред празни трибуни на „Герена”.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!


Часовете преди мача бяха белязани от сблъсъци между фенове на Хайдук и Левски, което доведе до влизането на над 20 привърженици на Левски в ареста в Сплит.

Отборът на Николай Митов тази вечер изглеждаше беззъб в атака и за цял мач създаде едно опасно положение и нито веднъж не накара хърватския страж Стипица да се намесва решително.

За цялата първа част Левски отправи едва един удар към вратата на своя домакин, който пък поведе с единствения си точен удар към целта. Началото на мача беше предпазливо и за двата отбора, но Хайдук отчетливо повече търсеше атаката. Влашич овладя в наказателното поле в 7-ата минута и се обърна между двама, но ударът към далечния ъгъл беше неточен.

След още 7 минути Нар намери Вутов в наказателното поле и атакуващият халф пробва нещо средно между удар и центриране, ала нямаше кой да засече.

Точно в средата на първата част хърватите хванаха Левски на контра, Фран Тудор в наказателното поле хитро пусна с петичка назад за Савас Генцоглу, който падна след шпагата на Димитър Пиргов и спечели дузпа. Деветката Марко Футач хладнокръвно стреля ниско в левия ъгъл, а Божидар Митрев се хвърли в десния за 1:0 в 24-ата минута.

Грешен пас на Мапуку даде нов шанс на Хайдук за контра, но Хамза фалцира в аут в опит да намери далечния десен ъгъл. До почивката Мапуку натрупа три оставания в положение на засада, а Пиргов успя да изчисти в корнер преди Футач да стреля от малък ъгъл отблизо.

Божидар Митрев скъси ъгъла и изби удар на Футач отдясно при първото опасно положение след паузата. Минутка след това Митрев изби изстрел на Влашич под гредата от пряк свободен удар, при който имаше и лек рикошет, а Радошевич от няколко метра направи неточна добавка.

Франсис Нар насочи към далечния ъгъл с фалцов удар, но не затрудни вратаря Стипица при първия опасен миг за тима от „Герена” в атака чак в 58-ата минута.

Феновете на Хайдук обстрелваха терена с различни предмети след фаул на Милош Цветкович на тъча пред централния сектор, а Митрев продължи да прави добри намеси и с една ръка изби шута на Ерцег към близкия ляв ъгъл.

Най-доброто голово положение за Левски дойде 12 минути преди края на редовното време, когато центриране отдясно тупна и стигна до Васил Панайотов, който с глава насочи над вратата.

Бързо след това играчите на Митов имаха късмет, че не губеха с два гола след рейд на магия на Никола Влашич между 4-5 съперници и нисък удар леко встрани от дясната греда.

В последните минути Левски опита да натисне с Буш, Жорди Гомес и Адениджи на терена, но серия центрирания пред вратата на Хайдук не доведе до нищо опасно и българският отбор загуби минимално.





ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!


Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки