Сензациите в пресата: Лудогорец взе защитник за милион евро, Славия продава талант на Фиорентина

ЦСКА прави Каранга българин, Косоко желан от катарци и още…

Сензациите в пресата: Лудогорец взе защитник за милион евро, Славия продава талант на Фиорентина

Сензациите в пресата днес, петък, 14 юли 2017 година:

„Тема спорт”: Лудогорец взе защитник за милион евро

След провала в първия мач от втория квалификационен кръг в Шампионската лига срещу Жалгирис (1:2) ръководството на Лудогорец реагира светкавично. Да кърпи положението в защита бе призован 27-годишният французин Матийо Соние, който през миналата кампания бе част от испанския Гранада. Централният бранител изигра 16 мача, но не успя да помогне на тима си да се спаси от изпадане. Стойността на сделката е около 1 милион евро. Матийо Соние е роден на 7 февруари 1990 година, висок е 182 сантиметра, тежи 73 килограма. Той е кадър на школата на Бордо, но така и не записва шампионатен мач за жирондинците, като е преотстъпван в Роде и Троа. Последният клуб откупува правата му, а Соние изиграва за него 128 шампионатни двубоя, в които вкарва 6 гола. През миналото лято той отива в Гранада като свободен агент.

„Меридиан мач”: Славия продава талант на Фиорентина

Славия е на ръка разстояние от страхотен трансфер. Централният защитник Петко Христов е пред подпис с италианския гранд Фиорентина. За сделката открехнаха вратата от „белия" клуб, но за предстоящия удар предупреди и италианският авторитетен журналист Джанлука ди Марцио. Именно той преди време първи обявиха трансфера на Златан Ибрахимович в Манчестър Юнайтед. Твърди се, че всичко между двата клуба вече е било договорено, като подписът под договора е само формалност. Петко Христов, заедно с брат си близнак Андреа, бе наложен в титулярния състав на „белите" през миналия сезон. През лятото той бе и част от юношеския национален отбор до 19 години, който игра на финалите на европейското първенство  в Грузия. Христов няма да бъде първият българин във Фиорентина. През 2004 г. клубът от Флоренция плати близо 15 милиона евро за правещия фурор по това време в Италия Валери Божинов.

"Тема Спорт": ЦСКА прави Каранга българин

Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга може да вземе български паспорт, разбра "Тема Спорт". Клубът е подал необходимите документи за неговото натурализиране и процедурата вече е задействана. Обикновено тя отнема около 60 дни. Самото кандидатстване за паспорт не означава автоматично, че Каранга ще стане българин, но все пак шансовете са доста големи. Същата практика, и то масова, има в Лудогорец, който е натурализирал цели 6-ма чужденци - бразилците Кишада, Марселиньо, Вандерсон, Натанаел и Кафу, както и украинеца Пластун. От тях Марселиньо дори игра и за националния ни отбор. С искането за български паспорт ЦСКА показва, че има дългосрочни намерения за Каранга, който подписа с клуба в началото на тази година. От друга страна, по този начин червените ще решат проблема с чужденците извън ЕС. В момента в отбора са 4-ма такива - бразилците Каранга и Енрике Рафаел, колумбиецът Кулма и еквадорецът Меркадо. А според правилника на БФС в групата за срещите могат да попадат не повече от 3-ма извън ЕС. Това означава, че в момента по един от чужденците трябва да не влиза в списъка за срещите. В случай че Каранга получи български паспорт, тази пречка ще отпадне. Нападателят реализира 6 гола в 12 мача през пролетния дял, като всичките му бяха в плейофната фаза. Той се разписа с глава във вечното дерби на 29 април (3:0), а също и при гостуването на Лудогорец в Разград на 20 май (1:1). Сега Каранга стана и голмайстор в летните проверки с 5 точни удара. Той е на 26 г., а в случай че получи паспорт, ще може без проблем да играе за националния ни отбор. Бразилецът няма участия за нито една селекция на родината си.

„24 часа”: Косоко желан от катарски отбори

Отбори от ОАЕ и Катар проявяват сериозен интерес към нападателя на пловдивския „Ботев" Омар Косоко, стана ясно часове преди мача срещу „Бейтар" (Йерусалим) в Петах Тиква от втория квалификационен кръг в четвъртък вечерта. Единият от клубовете вече е отправил конкретна оферта, която задоволява финансово 29-годишния французин, но не и шефовете на клуба. Очаква се пратеници от емирствата да пристигнат в Бургас за реванша на 20 юли, за да направят ново предложение с фиксирана по-висока трансферна сума. Три са отборите, все от турската супер лига, също са на опашката за Косоко, съобщи за „24 часа" агентът на французина Бо-леслав Козакевич, който го доведе у нас, за да рита за ЦСКА през 2013 година. 30-членната делегация на „Ботев" ще отлети от Тел Авив за София сутринта в 10,15 часа в петък.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки