Пловдивският Локомотив потегли от Ловеч с 3 точки (ВИДЕО)

Локо (Пд) победи Етър

Пловдивският Локомотив потегли от Ловеч с 3 точки (ВИДЕО)

Етър и Локомотив (Пловдив) дадоха начало на сезон 2017/2018 в Първа лига. Съперниците не предложиха кой знае какво зрелище, като в по-голямата си част двубоят бе скучноват. За сметка на това пък зрителите видяха 3 много красиви попадения, след които пловдивчани грабнаха победата с 2:1 и потеглиха с 3 точки. Заради това, че стадион „Ивайло” все още няма лиценз от БФС, тимът от Велико Търново посрещна своя съперник на градския стадион в Ловеч.

 

Първото полувреме бе изключително скучно, макар да паднаха два гола. Двата отбора разиграваха основно в средата на терена. Опасности и пред двете врати пък липсваха, а попаденията дойдоха сякаш от нищото. В средата на полувремето Димитър Везалов получи контузия и бе принудително заменен от Димитър Велковски. Първият точен удар бе едва в 23-ата минута. Отправи го Дани Кики, но той бе по-скоро за статистиката. Първият гол за новото първенство падна в 31-ата минута. Без нито един от съперниците да бе създал нещо смислено, Локомотив поведе. Ванчо Трянов изведе с прекрасен пас от дълбочина Веселин Марчев за гърба на отбраната на домакините. За последния пък не бе проблем да открие резултата, останал сам срещу вратаря. До самия край на полувремето двубоят си премина в познатото русло – в бавно темпо и без нищо интересно. В последната секунда на даденото двуминутно продължение, обаче „смърфовете” удвоиха аванса си с великолепно попадение. Дани Кики получи пред наказателното поле, с гръб към вратата, обърна се и с изключително прецизен изстрел прати топката в долния десен ъгъл за 0:2.

 

Втората част почти по нищо не се различаваше от първата. Отново интересните моменти бяха кът и двамата вратари бяха почти без работа. С включването в игра на Джихат Кямил, играта на Етър чувствително се оживи. Домакините владееха инициативата, но това не им помогна да застрашат сериозно съперниковата врата. Първата по-опасна ситуация бе едва в 67-ата минута. Димо Бакалов сложи топката на главата на Дино Мартинович, който от чудесна позиция засече в аут. В ответната атака пък дойде и най-доброто положение за Етър. Чудесна тройна комбина между резервите Кямил, Петков и Тдоров завърши с удар на последния от около точката за изпълнение на дузпа. Вратарят на Локо, обаче улови сигурно. В 83-ата минута натискът на Етър все пак даде резултат. Цветомир Тодоров изпълни по великолепен начин пряк свободен удар от дъгата пред наказателното поле за 1:2. До края на мача тимът от Велико Търново натисна сериозно в опит да стигне поне до точка, но не успя. Петков можеше да изравни в добавеното време, но ударът му с глава мина встрани от вратата. Буквално в последната секунда на мача отново той засече с глава центриране от фаул на Минев, но вратарят на Локо закова топката на голлинията.

Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки