Американец се окичи със златото в дисциплината на Терзиев

Джордан Бъроуф стана олимпийски шампион по борба в категория до 74 килограма

Американец се окичи със златото в дисциплината на Терзиев

Американецът Джордан Бъроуф стана олимпийски шампион по борба - свободен стил, в категория до 74 килограма. На финала Джордан Бъроуф победи Садех Гударзи /Иран/ с 2:0 части /1:0,1:0/.

 

Садех Гударзи стана носител на сребърния олимпийски медал. Носители на бронзови олимпийски медали в категорията станаха Денис Царгуш /Русия/ и Сослан Тигиев /Узбекистан/.

 

Финалът на олимпийския турнир по борба-свободен стил в категория до 74 килограма бе повторение на финала на световното първенство в Истанбул през 2011 година, когато Джордан Бъроуф сензационно победи Садех Гударзи /Иран/ и стана световен шампион. Сега към световната си титла от Истанбул студентът по  социология от университета в Небраска Джордан Ернст Бъроуф прибави и златен олимпийски медал. По пътя си към златото студентът по социология отстрани на полуфиналите руснака Денис Царгуш - световен шампион през 2009 и 2010 година и трикратен европейски шампион /2010,2011,2012 година/.

 

Денис Царгуш спечели бронзовия медал, както и Сослан Тигиев /Узбекистан/, който отстрани на репешажите българина Кирил Терзиев. Сослан Тигиев към сребърния си медал от Пекин-2008 прибави и бронзов от Лондон-2012. 

Класиране в категория до 74 килограма - свободен стил, мъже:

1/ Джордан Бъроуф /САЩ/ 
2/ Садех Гударзи /Иран/
3/ Денис Царгуш /Русия/
4/ Сослан Тигиев /Узбекистан/

Станка Златева номер 1 по зрители в тв класация

Петкратната световна шампионка по борба в категория до 72 кг Станка Златева спечели златен медал в класацията за най-гледано олимпийско събитие, предавано по БНТ1

Трогателно посрещане за българските медалисти (ВИДЕО+СНИМКИ)

Станка Златева, Тервел Пулев и Петър Стойчев обраха аплодисментите на летището

Станка Златева ще се бори за златото и в Рио! (+ВИДЕО)

Аз мисля, че Станка ще се бори до последно за златото. Това намекна треньорът на сребърната медалистка от Олимпийските игри в Лондон Симеон Щерев при завръщането на родните състезатели от Лондон, предаде репортер на Novsport.com

Стефка Костадинова в София: Финансирането беше обезпечено, липсва нещо в треньорите, в спортистите дори

Трябва да се работи точно върху олимпиадата, не толкова върху световни и европейски първенства, обяви председателят на БОК

Станка: 8 години се бъхтим напразно (+ВИДЕО)

Моят треньор има предложение за работа в чужбина и ако замине, не знам какво ще правя. Това разкри сребърната медалистка от Олимпийските игри в Лондон Станка Златева при завръщането си в София, предаде репортер на Novsport.com.

С два олимпийски медала се върнахме 60 години назад

Олимпийските игри бяха закрити с бляскава церемония, но споменът за тях ще нагарча на българския спорт - България не успя да вземе злато за пръв път от Хелзинки 1952 г.

Радослав Великов: Имаше психическа бариера

Знаех, че ще ми е последно това участие, затова исках да дам всичко от себе си, обясни борецът

Стефка: Да си свиваме лозунгите и да се хващаме за работа

Съжалявам за Станка, Ваня и ансамбъла, волейболистите са героите ни

Станка Златева ще носи българския флаг на закриването

Най-голямо впечатление прави знаменосецът на Република Южна Африка. Това ще бъде атлетът с два ампутирани крака Оскар Писториус

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки