ЦСКА започва похода към титлата срещу Славия

"Червените" ще са без Антон Недялков на "Васил Левски"

ЦСКА започва похода към титлата срещу Славия

ЦСКА започва похода си към титлата тази вечер от нацио­налния стадион "Васил Левски". Славия е символичен домакин на червените от 21:00 часа в първия мач от новия сезон за двата отбора. ЦСКА няма да може да разчита на един от основните си играчи - левият бек Антон Недялков пропуска сре­щата заради травма в бедро­то. Според "Тема Спорт" той е получил разтежение на тренировката в четвъртък. Контузията не е сериозна, но може да го извади от сметките и за мача с Лудо­горец следващата събота (23 юли). Армейците се надяват Недялков да поднови пълноцен­ни занимания още в понедел­ник. Ако това се случи, той ще е на линия за сблъсъка с разградчани.

Негов заместник днес поч­ти сигурно ще е 19-годишният Александър Георгиев. Мла­докът от Шумен записа 6 мача в елита през изминалия сезон, като играеше по левия фланг на атаката. В летните конт­роли сега обаче бе използван като ляв бек и именно там ще действа, ако Стамен Белчев му даде шанс. Георгиеб е бивш национал до 17 и 19 г. и насто­ящ младежки. Друга опция е Александър Дюлгеров.

Изненадващи ходове сред титулярите на червените не се очакват. Под рамката ще е Китанов, отдясно на отбрана­та ще действа Манолев, а в центъра ще са Бодуров и капи­танът Чорбаджийски. За вът­решни халфове Белчев почти сигурно ще се спре на порту­галците Симао и Пинто. По фланговете ще атакуват Десподов отдясно и Меркадо от­ляво. Централен нападател ще е Каранга. Има известни диле­ми единствено около позиция­та на човека, който ще бъде ситуиран зад Каранга. Ако след­ваме логиката от контроли­те, там ще започне Кристиян Малинов. Той ще си разменя мястото със Симао, като в единия случай първият ще подкрепя атаката, а вторият ще действа до Пинто, а в другия - обратното. Вариант за поста зад нападателя е и колумбиецът Кулма, който ще попадне в групата за сметка на новото попълнение Енрике Рафаел. Бразилецът ще изгори заради правилото за трима иг­рачи извън ЕС. Ако Белчев зало­жи на Кулма сред 11-те, това ще прати Малинов на пейката.

В групата на ЦСКА влизат две от трите летни попълне­ния - литовският вратар Витаутас Черниаускас и порту­галският халф Тиаго Родригес.

В лагера на Славия също има кадрови проблеми, но те не се дължат на контузии, а на документи. Жълтите карти на двама от новите - бразилс­кият централен защитник Биси и нигерийският нападател Мба, до вчера не бяха пристиг­нали. Белите все пак уредиха навреме гръцкия десен бек Теодорис Папасоянопулос и е въз­можно той дори да е титуляр. Опция за поста е и друг нов - Радко Мутафчийски. В предни позиции треньорът Златомир Загорчич има солиден избор за вариации особено в халфовата линия. Очаква се в средата на терена да старти­рат Стефан Велев и Емил Мартинов, а Славчо Шоколаров да играе зад нападателя. Опции за тези постове са също Влади­мир Семерджиев, Владислав Узу­нов и Иван Минчев.

Загорчич ще води за 4-ти път отбор срещу ЦСКА, като до този момент има едно реми и 2 загуби без вкаран гол. Той е бил начело на Литекс срещу ар­мейците, като губи на два пъ­ти с 0:1, а веднъж прави и 0:0. Преди днешния мач статисти­ката говори по още един начин срещу Славия - в последните 10 мача между двата тима на "Ва­сил Левски", белите нямат по­беда - 3 ремита и 7 загуби, а в тях ЦСКА дори е в серия от 5 поредни успеха.

Славия – ЦСКА
21:00, „Васил Левски”

Вероятни състави:

Славия: Г. Петков – Папасоянопулос, П. Христов, А. Христов, Венков, Велев, Мартинов, Стоев, Шоколаров, Йомов, Ив. Димитров
Треньор: Златомир Загорчич

ЦСКА: Китанов – Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Ал. Георгиев, Пинто, Шимао, Десподов, Кулма, Меркадо, Каранга
Треньор: Стамен Белчев

Съдия: Стефан Апостолов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки