Сензациите в пресата: Димитър Рангелов подсилва Ботев

ЦСКА вади български паспорти на Каранга и Меркадо, Косоко става лидер по заплата в Ботев

Сензациите в пресата: Димитър Рангелов подсилва Ботев

Сензациите в родната спортна преса на 15 юли, събота, 2017 година:

Меридиан мач: Чакат Рангелов за подпис на Коматево

Ботев е близо до добра развръзка на сагата с търсенето на нов централен нападател. Оча­ква се съвсем скоро с договор да приключат преговорите с национала Димитър Рангелов.


Треньорът Николай Киров държи новото по­пълнение в атаката да е българин и бе катего­ричен, че ще чака, колкото трябва, за да взе­ме подходящият човек. 34-годишният Ран­гелов, който разтрогна с носителя на Ку­пата на Турция Коняспор, е подходил сериозно към проекта, който разви­ват „жълто-черните" и е готов да помогне с опита си на тима.

24 часа: ЦСКА иска паспорти за Каранга и Меркадо

ЦСКА ще решава проблема си с многото играчи, които нямат пас­порти от ЕС, като им из­вади български. Вече е задвижена про­цедурата за бразилския нападател Каранга и ек­вадорското крило Кевин Меркадо. По-голя­мата част от документи­те им са оправени и се очаква окончателното решение от президент­ството.

Паспортите могат да се появят и доста бързо, след като Игор Пластун от Лудогорец вече е с български паспорт, а пристигна само преди месеци в България. С родни лични карти са още Натаниел, Вандерсон, Джонатан Кафу и Жуниор Кишада. Марселиньо пък дори бе викан в националния отбор.

Но до излизането на паспортите на Каранга и Меркадо Стамен Белчев ще има проблем с групата си, защото има повече от трима, които нямат гражданство от ЕС.

Труд: Косоко става №1 по заплата в Ботев

Френският нападател Омар Косоко ще стане най-скъпоплатеният фут­болист на Ботев, ако приеме офертата на шефовете за нов дого­вор. Според контракта играчът ще получава петцифрена сума в евро.

Сегашният договор на голаджията изтича след Нова година, но Косоко не бърза да се обвързва с клуба, в който реаними­ра професионалната си кариера. Преди година и половина нападателят поддържаше форма с родния си аматьорски клуб „Мант", а в момента футболистът е изкуша­ван от дузина отбори. Освен клубове от Тур­ция, Казахстан, Катар, ОАЕ и Русия за подписа му вече се натискат и богаташи от Израел, след като в четвъртък вечер Омар развинти „Бейтар".

Засега от „Ботев" нямат никакво намерение да се разделят преждевре­менно с Косоко, а и получените за него оферти били твърде мижави във финансово изражение. Според осведомени, Омар Косоко ще взема със сигурност поне 2 пъти повече пари от другата голяма звезда в отбора Тодор Неделев. Ако това стане факт, новата му заплата ще влезе в сила веднага.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки