ЦСКА 1948 към журналистите: ЦСКА-София е правоприемнник на Литекс, а не на ЦСКА

"Придържайте се към обективната истина и не използвайте името и историята на ЦСКА по отношение на други футболни клубове"

ЦСКА 1948 към журналистите: ЦСКА-София е правоприемнник на Литекс, а не на ЦСКА

ЦСКА 1948 публикува на официалния си сайт специално обръщение, в което призовава телевизията, държаща правата за излъчване на Първа професионална лига, да не приписва историята и успехите на ЦСКА на ЦСКА-София на Гриша Ганчев, който сега играе в елита.

Ето цялото съобщение от ЦСКА 1948 без редакторска намеса от страна на Novsport.com
:

На вниманието на екипа в Отдел „Спорт“ на „Нова Броудкастинг Груп“ АД

Уважаеми журналисти,

Обръщаме се към Вас по повод анонсираното видео, касаещо предстоящия мач от първенството на ППЛ между отборите на Славия и ЦСКА-София. Молим Ви, придържайте се към обективната истина и не използвайте името и историята на ЦСКА по отношение на други футболни клубове. Изписвайте и изговаряйте пълното име на наследника на Литекс и също така не поднасяйте неверни твърдения относно броя на завоюваните титли в миналото.

Проста проверка ще покаже фактите, както в Търговския регистър (ТР) на България, така и в официално споделени позиции от страна на Български футболен съюз (БФС), който е официалният орган, управляващ футболната игра у нас. Според БФС ЦСКА-София е правоприемник на Литекс (Ловеч), а не на ЦСКА. Това бе потвърдено лично от президента на Централата Борислав Михайлов.

Уважението към правилата ни задължава да изискаме от Вас да наричате ЦСКА-София с пълното му име. Не е редно българските граждани да бъдат подвеждани, че правоприемникът на Литекс (Ловеч) има нещо общо с ЦСКА. Това твърдение просто не отговаря на обективната истина и не е подкрепено с никакви факти.

Поглеждайки статистиката, виждаме, че Литекс (Ловеч) има 4 (четири) шампионски титли. През сезон 2017/2018 ЦСКА-София като правоприемник на Литекс ще може да се бори за пета титла. По никакъв начин не може да се твърди, че ще се бори за 32-ра титла, както е анонсирано във вашето видео.

Следвайки същите принципи, ЦСКА 1948 иска спортната редакцията и журналистите в „Нова Броудкастинг Груп“ АД да отразяват и използват статистически данни за клуба ЦСКА-СОФИЯ, съответстващи на истината.

Благодарим за отделеното внимание. Вярваме, че уважение се печели с честно и обективно отношение. Опитваме да налагаме такова в публичната си комуникация и очакваме от медиите да бъдат обективни и честни със своите клиенти, гражданите на България. Защото истината и фактите имат значение!

С уважение,
Ръководство на ЦСКА 1948

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки