ЦСКА 1948 към журналистите: ЦСКА-София е правоприемнник на Литекс, а не на ЦСКА

"Придържайте се към обективната истина и не използвайте името и историята на ЦСКА по отношение на други футболни клубове"

ЦСКА 1948 към журналистите: ЦСКА-София е правоприемнник на Литекс, а не на ЦСКА

ЦСКА 1948 публикува на официалния си сайт специално обръщение, в което призовава телевизията, държаща правата за излъчване на Първа професионална лига, да не приписва историята и успехите на ЦСКА на ЦСКА-София на Гриша Ганчев, който сега играе в елита.

Ето цялото съобщение от ЦСКА 1948 без редакторска намеса от страна на Novsport.com
:

На вниманието на екипа в Отдел „Спорт“ на „Нова Броудкастинг Груп“ АД

Уважаеми журналисти,

Обръщаме се към Вас по повод анонсираното видео, касаещо предстоящия мач от първенството на ППЛ между отборите на Славия и ЦСКА-София. Молим Ви, придържайте се към обективната истина и не използвайте името и историята на ЦСКА по отношение на други футболни клубове. Изписвайте и изговаряйте пълното име на наследника на Литекс и също така не поднасяйте неверни твърдения относно броя на завоюваните титли в миналото.

Проста проверка ще покаже фактите, както в Търговския регистър (ТР) на България, така и в официално споделени позиции от страна на Български футболен съюз (БФС), който е официалният орган, управляващ футболната игра у нас. Според БФС ЦСКА-София е правоприемник на Литекс (Ловеч), а не на ЦСКА. Това бе потвърдено лично от президента на Централата Борислав Михайлов.

Уважението към правилата ни задължава да изискаме от Вас да наричате ЦСКА-София с пълното му име. Не е редно българските граждани да бъдат подвеждани, че правоприемникът на Литекс (Ловеч) има нещо общо с ЦСКА. Това твърдение просто не отговаря на обективната истина и не е подкрепено с никакви факти.

Поглеждайки статистиката, виждаме, че Литекс (Ловеч) има 4 (четири) шампионски титли. През сезон 2017/2018 ЦСКА-София като правоприемник на Литекс ще може да се бори за пета титла. По никакъв начин не може да се твърди, че ще се бори за 32-ра титла, както е анонсирано във вашето видео.

Следвайки същите принципи, ЦСКА 1948 иска спортната редакцията и журналистите в „Нова Броудкастинг Груп“ АД да отразяват и използват статистически данни за клуба ЦСКА-СОФИЯ, съответстващи на истината.

Благодарим за отделеното внимание. Вярваме, че уважение се печели с честно и обективно отношение. Опитваме да налагаме такова в публичната си комуникация и очакваме от медиите да бъдат обективни и честни със своите клиенти, гражданите на България. Защото истината и фактите имат значение!

С уважение,
Ръководство на ЦСКА 1948

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

Спортист запази шансове за спасение, Монтана пък за промоция в елита

И двата тима постигнаха победи в днешните си мачове от Втора лига

Септември (София) надви с лекота Марица и е все по-близо до класиране в елита

Столичани стигнаха до успех с 2:0 като гости

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки