Славия постави под съмнение шампионските амбиции на ЦСКА още на старта (ВИДЕО+СНИМКИ)

Голмайсторът за "армейците" в мача Фернандо Каранга се контузи и бе заменен принудително

Славия постави под съмнение шампионските амбиции на ЦСКА още на старта (ВИДЕО+СНИМКИ)

Славия постави под съмнение шампионските амбиции на ЦСКА, след като направи 1:1 с „армейците” на старта на новия сезон. ЦСКА показа повече през първата част играна на ст. „Васил Левски” и поведе след гол на Каранга, който пък в началото на второто полувреме се контузи и бе заменен принудително. След почивката Славия вдигна нивото и в 62-ата минута Ивайло Димитров изравни след отличен пас на Влади Узунов.

ЦСКА показа открита и офанзивна игра при гостуването на Славия в първия двубой на двата тима от новия шампионат. Домакините в по-голямата част на първите 45 минути на срещата  приеха играта в своята половина и опитваха да противодействат на „армейците” с контраатаки, които обаче нямаха нужната острота. „Армейците” контролираха играта и на почивката закономерно водеха в резултата с един гол.




В 10-ата минута Пинто комбинира технично с Кулма, който обаче не успя да овладее добре, но Шимао бе близо и опита с техничен  удар да порази съперниковата врата, но нямаше нужната точност.



Добра възможност пред „белите” се откри в 20-ата минута при пробив на Ивайло Димитров, който обаче се забави в близост до пеналта и стреля в обсега на Китанов. ЦСКА не забави отговора и в ответната атака Меркадо бе на изгодна позиция, но завърши с неточен шут във външната страна на мрежата.



В 28-ата минута Александър Георгиев получи достатъчно пространство да си нагласи топката и да центрира технично за Каранга, Стефан Велков се подхлъзна и не успя да покрие нападателя на ЦСКА, който с глава вкара първото попадение за „армейците” за сезона.



В края на полувремето пред гостите се откри нова възможност за гол, но Георги Петков успя да избие с една ръка удар на Бодуров.

След почивката Славия изравни играта и доста по-често притесняваше отбраната на „червените”.



В 59-ата при центриране отдясно Георги Петков опита да играе на сигурно и да избие в корнер, но вместо това за малко да отклони в собствената си мрежа, но топката се отклони в напречната греда.



Последваха две нови опасности пред вратата на домакините, като и в двата случая Кирил Десподов бе главно действащо лице. В 60-ата Десподов не успя с глава да насочи в рамката на вратата, а минута по-късно отново сгреши при удара си от 12-13 метра след пас на Кубемба.



В 62-ата Славия наказа пропуските на гостите и изравни резултата. Владислав Узунов пусна в предни позиции за Ивайло Димитров, който не сгреши останал сам срещу Китанов – 1:1.

Последните минути бяха много тежки за отбраната на Славия, след като ЦСКА се хвърли в атака за трите точки, но „армейците” така и не успяха да вкарат втори гол и поделиха точките със своя съперник.

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки