Моуриньо доволен: Ще играем по-често с трима защитници, Лукаку бе брилянтен (ВИДЕО)

„Резултатът не е важен, Рашфорд се развива и скоро ще играят заедно с Ромелу”

Моуриньо доволен: Ще играем по-често с трима защитници, Лукаку бе брилянтен (ВИДЕО)

„Резултатът не е важен. Нямаме контузени, което е най-важното, а и всички играха по едно полувреме.”

Това заяви Жозе Моуриньо след победата на Манчестър Юнайтед с 5:2 над ЛА Галакси в първата лятна контрола на „червените дяволи”. Португалският наставник изпробва схема с трима централни защитници и изрази задоволство от представянето на новите попълнения – Ромелу Лукаку и Виктор Линдельоф.

„Линдельоф се представи много добре. Той никога не е играл в схема с трима в защита, но се справи. Виктор взима правилните решения. Играе опростено, а при бранителите точно това е да си брилянтен”, посочи Жозе и бе помолен да коментира физическото израстване на 19-годишния Маркъс Рашфорд, вкарал първите два гола в спаринга.

„Маркъс Рашфорд расте и това е нормално, вече по-висок с 3 см, отколкото преди 13 месеца, когато пристигнах аз. Тялото му също се развива, трупа мускули, което е нормално, но при него скоростта е най-важното качество. Днес той не игра заедно с Лукаку, но скоро ще ги пусна едновременно на терена, защото според мен се разбират добре. Преди година всички говориха как Рашфорд ще търка пейката, а вместо това той бе един от тримата с най-много игрови минути през миналия сезон.”

Дали Моуриньо ще налага схемата с трима бранители през следващия сезон?

„Предната кампания заложихме само два пъти на нея, в мачовете с Ростов, така че днес момчетата се справиха. Използвахме тази схема, защото решихме, че ще играем доста по-често с нея през следващия сезон, който ще е дълъг. В половината от досегашните 5 дни за подготовка, тренирахме постройка с трима защитници, но това са само няколко часа, така че тепърва ще се приспособяваме към нея. В следващия мач обаче ще играем отново с четирима в защита, защото футболистите трябва да са на различни позиции, за да трупат опит.”

За представянето на новата „деветка” в отбора:

„Лукаку бе брилянтен, хареса ми всичко, което направи - начинът, по който задържаше топката и успяваше да види включванията на съотборниците си. А и начинът, по който се придвижва между линиите и зад защитниците. Освен това не е егоистичен на терена и не мисли само за това как той да вкара гол, а играе с желание и комбинативност. Според мен той бе много добър, макар да не отбеляза попадение”, каза Специалния и бе помолен да сравни пристигналият от Евертън белгийски национал със завърналия се на „Гудисън Парк” бивш капитан на „червените дяволи” Уейн Рууни.

„Рууни и Лукаку са несравними. Уейн дори не игра като нападател за нас през миналия сезон, а на друга позиция. Ромелу е типичният таран, който освен това е бърз и комбинативен.”

Кой ще е вицекапитан на Манчестър Юнайтед?

„Нямаме втори капитан, един е напълно достатъчен. Това е Майкъл Карик. Когато той не е на терена, някой друг ще вземе лентата, но Майкъл си остава капитан. Той ще е такъв този сезон, може би и следващия, ако реши да остане и се чувства добре. През това време имаме достатъчно хора, които да подготвим за тази роля.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки