Тихомир Стратиев и Добрин Борисов спечелиха рали „Твърдица-Елена“ (ВИДЕО)

За пръв път в историята на надпреварата екипаж с един двигателен мост взима победата

Тихомир Стратиев и Добрин Борисов спечелиха рали „Твърдица-Елена“ (ВИДЕО)

След един изключително тежък и непредвидим уикенд, екипажът на Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Пежо 208 R2) взеха победата в тазгодишното 13-то издание на рали „Твърдица-Елена“.

За пръв път в историята на надпреварата екипаж с един двигателен мост взима победата, като така Тихомир Стратиев и Добрин Борисов се нареждат след топ имената спечелвали една от най-трудните надпревари у нас. Представителите на АСК „Марина Моторспорт“ взеха победата и в пауър етапът, като така дуото се прибира в къщи с пълен набор от точки, от тазгодишното издание на рали „Твърдица-Елена“.

На второ място завърши екипажът на Мирослав Ангелов/Недялко Сивов (Пежо 208 R2).  Дуото на АСК „Мегапорт“ стигна до финалът надпреварата с изоставане от 23.5 секунди, след една много сериозна атака в предпоследният етап от ралито „Елена-Твърдица“ от страна на Стратиев/Борисов. Зад тях на трета позиция в генералното класиране завърши екипажът на Григор Григоров/Даниел Миленков. Екипажът на „Григоров Рейсинг“ взе и победата в купа „Тодор Славов“.  

В RC3 победата е за екипажът на Антон Титов/Динко Георгиев (Ситроен DS3) следвани от Христо Атанасов/Марин Иванов (Ситроен С2). Третата позиция в RC3 е за Емил Денев/Богомил Ненов (Рено Клио).

Победители в клас RC5, след също една оспорвана битка е екипажът на АСК „Дианел Рейсинг“ Стефан Желязков и Иван Турлаков (Ситроен Саксо). Зад тях на втора позиция завърши екипажът на Христо Геров/Димитър Трифонов (Хюндай i20).

Победители в „Хюндай Рейсинг Трофи“ са Симеон Симоенов/Йордан Йорданов, които завършиха и на второ място в купа „Тодор Славов“. Боян Гетов/Стефан Кънчев са на втора позиция в „HRT”, следвани от Виктори Гъркова/Велислава Павлова. Денис Станчовски/Младен Карчев са на четвърта позиция в едномарковият шампионат.

Младият екипаж на Марин Панайотов/Даниел Вълчев (Ситроен Саксо) завършина надпреварата на трета позиция в купа „Тодор Славов“ и на пето в клас RC4.

Коментар на част от екипажите:

Тихомир Стратиев: Ралито протече много тежко за нас. Ние нямаме много опит с този автомобил, както и с тези гуми на мокро. За мен беше много притеснително да карам в такова време срещу толкова силна конкуренция още повече, че не съм карал от няколко години. Първият ден завърши много добре за нас. Успяхме да направим един минимален аванс. Във вторият ден започнахме малко по-плахо и предпазливо с цел да опознаем колата още повече. В най-дългият етап през уикенда СЕ Елена-Твърдица решихме да настъпим сериозно на газта, като постигнахме един доста добър резултат. Това ни помогна да излезем малко по-напред в класирането. След това за последният етап от състезанието заложихме на едно равномерно темпо, което въпреки това се оказа печелившо и взехме точките от „Пауър Етапът“. Тази победа бе една моя детска мечта, да бъда някой ден на подиума на първо място. Изключително съм благодарен за това на моят навигатор Добрин Борисов. Той свърши по-голямата част от работата.

Добрин Борисов: Успяхме да вземем първата си победа в генерално класиране на рали. Радвам се, че печелим именно рали „Твърдица-Елена“. За това рали добрата работа на екипажа, както и познаването на условията е жизненоважна. Не беше лесно да спечелим състезанието, първоначално за мен бе притеснително да водим цялата колона от автомобили. Смятам да продължим в същият дух до края на сезона.

Мирослав Ангелов: В първият ден имахме един ляв завой ни изненада, като се завъртяхме. Във втория ден първите два етапа бяха изцяло на мокро, след това при двете минавания през СЕ Лазарци дъждът спря и разполагахме с по-добро сцепление. За най-дългият етап от ралито ние успяхме да съхраним спирачките, но гумите ни прегряха, както се случи при всички екипажи. Искам да благодаря на Недялко Сивов за безупречната работа и подкрепа.

Недялко Сивов: Като цяло етапите, ралито и атмосферата ми допадат много. Интригата беше доста сериозна, най-вече заради нашите колеги с идентични на нашия автомобили.

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

Елхово приема национален мотокрос старт

Надпреварата е през март

Кампанията в подкрепа на Никола Цолов ще продължи до края на месеца

Родният ни пилот във Формула 3 набира средства, за да спонсорира развитието си

Продължава набирането на средства за пилота Никола Цолов

Вижте къде може да подпомогнете талантливия българин

София е домакин за първи път на "MotoZ FIM SuperEnduro World Championship"

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки