Йордан Лечков: За ЦСКА или хубаво, или нищо

„Болно ми е, че няма качествен футбол в България”, каза вицепрезидентът на БФС

Йордан Лечков: За ЦСКА или хубаво, или нищо

Призив за по-голяма ангажираност към спорта от представителите на частния бизнес отправи Йордан Лечков, който изрази съжаление за положението, в което се намира българския футбол и говори още за скандалите с Любослав Пенев и Димитър Бербатов, както и за ситуацията с ЦСКА.

"Болно ми е, че няма качествен футбол. Такъв, какъвто може. Как да има футбол? Има публика по стадионите ли? Нашите юноши, по-точно младежи, до 19 години направиха едно отлично представяне. Те са сред 7-те най-добри в Европа. Трябва да залагаме на тях. Другите момчета в чужбина на тяхната възраст получават мачове. Играят сряда, събота и си намират своя път. За мен проблем е и взискателността на българина... Всички спортове са зле, защото разчитаме само на държавата. Как всеки българин помага на спорта, само чрез тотализатора ли?", каза Лечков, който бе гост в предаването "120 минути".

Героят от САЩ'94 заяви, че още от миналата година е било ясно, че ЦСКА няма да играе в евротурнирите, дори и да се класира за тях. Лечков обаче отказа да коментира по-задълбочено темата за разделението сред "червените".

“Какво да кажа за ЦСКА. То беше ясно още отпреди година, че няма да могат да играят в Европа”, каза вицепрезидентът на БФС и бе запитан защо има разединение в „червения” лагер.

„Не съм в детайлите и не искам да го коментирам това.”

Лечков заяви, че след влизането му в политиката са опитали да го сринат с дела.

“Аз съм един от малкото, които са загубили буквално всичко от политиката - повече от 20 милиона. В Западна Европа, когато ти повдигнат дело, е сигурно на 99%, че ще влезеш в затвора. Тук обаче първо започват дело и чак след това тръгват да събират доказателства. Зависимостите в тези системи са много страшни. Един казус се решава по различни начини за различни хора”.

Лечков се върна назад и конфликтите си с Любослав Пенев и част от играчите, наследили "американските герои". Според него Бербатов и компания не са постигнали онова, което са могли.

“Аз не съм Господ, за да прощавам, но съм го забравил случая. Още тогава се извиних за простотиите, които причиних. Забравил съм конфликта с Любо Пенев. В последните години сме си говорили и сме се виждали. Всеки си продължава по пътя и всеки крачи по своите задачи, както казва един умен човек."

Що се отнася до поколението на Бербатов и Стилиян, стоя зад всяка една моя дума. Оказах се прав, резултатите липсват. Всеки индивидуално е постигнал онова, което е желал, но в отборен план, макар да имахме нужните футболисти… Не може да има делене и групички в националния отбор на България. Аз съм прославял страната си и винаги е било чест да нося националната фланелка. Дори, когато играх на Запад, ме наричаха българина. Аз винаги съм се чувствал българин и така ще се замина. Аз си оставам легендарен, скромно, но от сърце, аз съм си получил признанието. Получих страшно голямо признание, 200-300 млн. хора ме уважават и са ме признали”, каза още Лечков.

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки