Септември дава заявка да смени Дунав

Новаците се надяват да станат новата приятна изненада в елита

Септември дава заявка да смени Дунав

Новакът Септември (София) започва днес своето участие в Първа лига. Столичани, които се завърнаха в елита след 18 го­дини, приемат на "Васил Левс­ки" от 20:30 часа приятната изненада от миналия сезон Ду­нав (Русе). „Драконите” бяха под­ценявани от мнозина, но нак­рая объркаха доста сметки, ка­то влязоха в първата шестица и дори завършиха четвърти. Благодарение на отказа на УЕФА да допусне ЦСКА в Лига Ев­ропа, стигнаха дори и до евротурнирите след 42 години пау­за.

Но за представянето на русенци дотук. По-интересен в случая е съставът на Димитър Васев. Септември привлече куп нови играчи през лятото, всички те със сериозен стаж в елита, и даде заявка, че може да влезе в ролята именно на Дунав - да бъде новата прият­на изненада.

Предпоставките за това са много. Собственикът Румен Чандъров заложи на треньорс­кия пост на доказано име - Ди­митър Васев, който през 2015 година изведе Локо (Сф) до брон­зовите медали. Още от мина­лия сезон двама от шефовете в "Надежда" тогава се озоваха в Драгалевци - Кристиян Доб­рев и Георги Марков, а петима играчи, които бяха гръбнакът на онзи Локомотив, сега са в Септември - вратарят Вален­тин Галев, Александър Бранеков, Траян Траянов, Владислав Романов и Румен Трифонов. Сериозен километраж по тере­ните в елита имат още Бого­мил Дяков (започва своя 14-и се­зон), Даниел Георгиев (13-и се­зон), Борис Галчев, Мартин То­шев, Иван Вълчанов.

Със сигурност за напасване­то на всички тези футболисти ще е нужно и време, а това, че целта поне засега е тимът да се спаси от изпадане, ще ра­боти в полза на Васев и него­вия щаб. А той също е добре познат от Локо (Сф) - Христо Коилов и Владимир Манолков.

Кристиян Добрев вече обя­ви, че се надява за в бъдеще Септември да подобри пости­жението на „железничарите”, но поне засега ще е повече от добре, ако новакът влезе в ро­лята на драконите от минала­та кампания.

Очевидно е, че столичани ще променят малко курса за налагане на млади собствени кадри, но със сигурност няма да се откажат от него и фут­болисти като Асен Чандъров, Петър Генчев, Иван Тилев ще продължат да получават шанс за изява.

А днес, днес ще бъде първо­то бойно кръщение на новака, който поне на хартия е готов да предложи доста уравнения на съперниците си.

Септември (Сф) – Дунав
20:30, „Васил Левски”

Вероятни състави:

Септември (Сф): Галев – Б. Дяков, Бранеков, Траянов, Р. Трифонов, Д. Георгиев, А. Иванов, Вълчанов, Галчев, Романов, Гади
Треньор: Димитър Васев

Дунав: Антонов – Попадийн, Милчев, Патев, Хубчев, Димов, Аясс, Бр. Костадинов, Шопов, Карагарен, Будинов
Треньор: Веселин Великов

Съдия: Николай Йорданов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки