Росен Даскалов сравни Иван Влъчков с Райконен след представянето му в GT4 (СНИМКИ)

Влъчков е дългогодишен състезател по картинг и шампион в клас Ротакс Джуниър, а от миналата година кара основно на писта, където спечели титлата в серия Туринг

Росен Даскалов сравни Иван Влъчков с Райконен след представянето му в GT4 (СНИМКИ)
Шампионът на България на писта в клас Туринг Иван Влъчков е спокоен и хладнокръвен като Кими Райконен.

Това заяви Росен Даскалов, за чийто екип София Кар Моторспорт Влъчков кара в отминалия кръг от шампионата на GT4 на пистата Словакия Ринг с българския болида Sin Car R1. 

Иван се представи отлично в класа на аматьорите, като финишира втори в неделното състезание след старт от полпозишън, а след наказание на първия Роми Далантониа (Ит) бе обявен за победител.

Постижението му е страхотно, като се има предвид, че досега той не е карал състезателен автомобил със задно предаване.

Влъчков е дългогодишен състезател по картинг и шампион в клас Ротакс Джуниър, а от миналата година кара основно на писта, където спечели титлата в серия Туринг. И през този сезон той е убедителен водач на затворен маршрут с 2 победи от 2 старта.

„Познавам Иван от картинга и съм го гледал как кара, заяви Даскалов относно идеята за това Влъчков да кара за отбора в GT4. – Аз също съм карал картинг и знам за какво става въпрос. Гледах го и на писта Русе тази година и се убедих във възможностите му. 

Исках да има български пилот в нашия тим. След разговор с баща му Стамен той се съгласи Иван да кара. Влъчков слуша това, което му се казва, и не прави нещата на своя глава. Затова постигна и този успех.“

„Благодаря на Росен Даскалов за поканата да осъществя тази моя мечта да карам на една истинска писта с един истински автомобил, заяви Иван. – Той през цялото време беше до мен и ми помагаше. Следяхме внимателно всички мои грешки и се опитвах като излязла следващия път да ги поправя.

С общи усилия постигнахме поставената цел от Росен – да сме на подиума. Нямах представа на коя позиция съм завършил и бях много щастлив, когато Даскалов ми каза по радиото, че съм завършил 2-и. Винаги ще помня това мое първо състезание в тази категория.“
Даскалов разкри, че останалите хора в екипа на Иван – бащата Стамен и механикът Ивелин Терзиев-Фичо, не са вярвали, че пилотът може да се класира на подиума още в първото си участие. 

Засега не е ясно дали Иван ще кара в някой от оставащите 2 кръга до края на сезона в GT4 – на Зандвоорт и Нюрбургринг, като това зависи до голяма степен от намирането на финансови средства и спонсори. Самият пилот има голямо желание да се състезава. 

Следващото предизвикателство за Влъчков е участието му в планинско Шипка-Дамасцена идния уикенд със своята Хонда Сивик. Досега Иван не е карал на планинско изкачване и ще мери сили с конкурентите си в клас HC3.  
Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

Елхово приема национален мотокрос старт

Надпреварата е през март

Кампанията в подкрепа на Никола Цолов ще продължи до края на месеца

Родният ни пилот във Формула 3 набира средства, за да спонсорира развитието си

Продължава набирането на средства за пилота Никола Цолов

Вижте къде може да подпомогнете талантливия българин

София е домакин за първи път на "MotoZ FIM SuperEnduro World Championship"

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки