ЦСКА 1948: ЦСКА-София е правоприемник на Литекс, ползва неправомерно името и историята на ПФК ЦСКА

Обръщение на ЦСКА 1948 към СЕМ, СБЖ и БФС

ЦСКА 1948: ЦСКА-София е правоприемник на Литекс, ползва неправомерно името и историята на ПФК ЦСКА

ЦСКА 1948 се обърна към СЕМ, СБЖ и БФС. Ето какво написаха от клуба на официалния си сайт:

 

До
Снежана Тодорова
и.д. Председател на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти /СБЖ/

До
София Владимирова
Председател на Съвета за електронни медии /СЕМ/

До
Борислав Михайлов
Президент на Българския футболен съюз /БФС/



Уважаема г-жо Тодорова,
Уважаема г-жо Владимирова,
Уважаеми г-н Михайлов,



Обръщаме се към Вас във връзка с неправомерното използване на името и историята на ПФК ЦСКА АД по отношение на друг футболен клуб от страна на „Нова Броудкастинг Груп“. Ставаме свидетели на безпрецедентен опит да се наложи една измама и смятаме, че Вие сте компетентните хора, които могат да предотвратят това.



Както знаете, „Нова Броудкастинг Група“ има права за телевизионното излъчване на мачовете от първенството на Първа професионална футболна лига /ППЛ/. В анонсираното видео преди мача от първи кръг между отборите на ЦСКА-София и Славия бе обявено, че отборът, който играе домакинските си мачове на ст. „Българска армия“ ще се бори за 32-ра шампионска титла и ще празнува 70-годишен юбилей. Това е в разрез с Етичния кодекс на Съюза на българските журналисти, където е написано: „Декларираме, че нашата основна цел, възприемайки духа и буквата на този Кодекс, е да уважаваме правото на обществото да получава и разпространява достоверна информация, за да могат гражданите да играят активна роля в условията на прозрачна демокрация.“



През месец юни, т.г., Президентът на Българския футболен съюз обяви, че ЦСКА-София е правоприемник на Литекс. От Европейската футболна централа /УЕФА/ са на мнение, че ЦСКА-София е нов клуб. Нашият въпрос е: Как така този отбор може да се бори за 32-ра титла и да празнува 70-годишен юбилей?



Медиите са необходимост, те са важна част от развитието на обществото, те дават информация, позиция и гледна точка, те помагат за формулиране на мнение. Тяхната функция като Четвърта влас не трябва да се губи,  позволявайки да бъдат цензурирани и превърнати в пазар за успешно манипулиране и оформяне на общественото мнение в полза на нечии интереси.



С уважение,
ръководството на ЦСКА 1948

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки