Сензациите в пресата: Завишени премии в Ботев при успех срещу Бейтар, чистят главата на Косоко

Поне две промени в ЦСКА за мача с Лудогорец; „Синята” селекция приключва с бранител от Примера и още…

Сензациите в пресата: Завишени премии в Ботев при успех срещу Бейтар, чистят главата на Косоко

Сензациите в пресата днес, сряда, 19 юли 2017 година:

„Тема спорт”: Поне две промени в ЦСКА за мача с Лудогорец

Поне две промени спрямо срещата със Славия се очаква да настъпят в стартовия състав на ЦСКА за мача с Лудогорец в събота от 21:00 часа. Сред титулярите се завръща възстановеният от контузия ляв бек Антон Недялков, който ще заеме мястото на Александър Георгиев. Младокът се представи добре срещу белите и записа асистенция при гола на Каранга, с който резултатът бе открит. Възможна е промяна на изпълнителите в средата на терена, където място сред 11-те може да получи Кристиян Малинов, изявявал се много силно в подготовката. Не е изключено да има и смяна на едно от крилата, започнали срещу Славия. Билетите за мача с Лудогорец вече са в продажба, а цените им са както следва: Сектор А – 18 лева, Сектор В - 12 лева, Сектор Г - 5 лева, и Сектор Б (гости) - 5 лева. Във ВИП ложите пък ще се влиза срещу 130 лева.

„Тема спорт”: Завишени премии в Ботев при успех срещу Бейтар

Пловдив ще играят за завишени премии в реванша с Бейтар Йерусалим утре. Мачът е от 20:30 часа на стадион "Лазур" в Бургас. Ръководството на канарчетата е обявило пред играчите, че ще останат доволни, ако елиминират израелците. Според запознати жълто-черните ще приберат по над 3000 лева на човек, ако продължат в третия квалификационен кръг. Както е известно, там Ботев трябва да срещне португалския Маритимо. Вчера президентът Ангел Палийски е посетил тренировката на тима на базата в Коматево. Шефът е раздал заплати на играчите за юни. Така те ще тръгнат днес за Бургас с пълни джобове. По този начин Палийски се надява, че футболистите ще имат още по-голяма мотивация да стигнат до успеха. Очаква се близо 10 000 зрители да изпълнят стадион "Лазур". Цените на талоните са 15 и 25 лева. Днес в 19:30 часа старши треньорът на жълто-черните Николай Киров-Белия ще даде пресконференция. В същото време проверка на "Тема Спорт" показа, че Бейтар Йерусалим е отпадал в Европа след 1:1 в първия мач като домакин. През есента на 1998 година за Купата на УЕФА израелците завършват наравно вкъщи с Рейнджърс, а на реванша в Шотландия падат с 2:4. Това обаче е единственият такъв случай в клубната история на Бейтар.

„Тема спорт”: Белия за първи път ще разчита на всички
Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров получи добри новини преди реванша с Бейтар Йерусалим. Той ще може да разчита за първи път от началото на подготовката на пълния си състав. Капитанът Лъчезар Балта-нов, който счупи пръст в реванша с Партизани, обу вчера футболни обувки и тренира с топка. Балтанов ще е на разположение за двубоя с евреите на "Лазур" утре. Фернандо Вияна, който пропусна подготовката заради визови проблеми, вече е във форма и ще може да поведе атаката на жълто-черните. Друг е въпросът дали Белия ще заложи на него сред титулярите, тъй като е изостанал с тренировките. Готов е и Радослав Терзиев, който имаше травма в глезена. Той също ще е на разположение на Киров. Така днес преди отборът да замине за Бургас наставникът ще определи групата за мача. С оглед пълния състав със сигурност ще има промени.

„Меридиан мач”: Чистят главата на Косоко

До изключително важния мач с Бейтар утре ръководството на Ботев и Омар Косоко няма да обсъждат никакви оферти към футболиста, нито ще говорят за евентуален негов трансфер. Желанието и на двете страни е футболистът, който в момента е най-добрият в състава на „канарчетата", да е напълно съсредоточен за предстоящия двубой с израелците, тъй като се разчита много на него. Интерес към Омар Косоко има от турски клубове, както и такива от държави от Персийския залив, но докато продължава участието на тима в Лига Европа, той планира да не финализира трансфер. Ситуацията около французина се усложнява от това, че настоящият му договор изтича в края на годината. Той вече е получил и предложение за неговото удължаване при значително подобрени финансови условия.

„Тема спорт”: Селекцията приключва с бранител от Примера

Левски е близо и до привличането на централен защитник, при това от клуб в испанската Примера дивисион. Разговорите с въпросния футболист също са в напреднала фаза. На "Герена" се надяват, че те ще бъдат финализирани до края на седмицата. Ако това се случи, тимът от "Герена" ще приключи своята селекция. Николай Митов държеше да има още един играч на този пост след Давид Яблонски и Димитър Пиргов. Причината е, че двамата, които са титуляри до момента, са младокът Деян Иванов и Георги Ангелов, който номинално е дефанзивен халф. При подпис с набелязания играч 21-годишният Деян Иванов ще бъде преотстъпен на втородивизионния Ботев Враца, където да трупа игрови минути. Левски вече привлече 10 нови футболисти. Тимът подписа с вратаря Александър Любенов, бековете Иван Горанов и Милош Цветкович, полузащитниците Георги Ангелов, Васил Панайотов, Антонио Вутов, Нелуц Рошу и Жорди Гомес, както и с централните нападатели Жуниор Мапуку и Серджиу Буш.

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки