Сензациите в пресата: Обертан иска лукс за жена си, Бонев отпуснал заем на Локо Пд

Агенти на МОСАД идват за мача на Ботев и още...

Сензациите в пресата: Обертан иска лукс за жена си, Бонев отпуснал заем на Локо Пд

 Меридиан мач: Обертан иска лукс за жена си

Бившият играч на Манчестър Юнайтед и Нюкасъл Габриел Обертан пристигна в София вчера. Крилото е уточнил заплатата си, но снощи настояваше да уточни как клубът ще устрои живота на жена му и децата в София. Той има изисквания за апартамента, но и за училищата и детските градини, както и други неща, които да осигурят максимален комфорт на семейството му.

..Предстои ми голяма промяна и трябва да съм наясно къде ми предстои да играя и живея. Все пак имам и семейство и това е важно за мен“, обяви Обертан. Според футболния агент Николай Жейнов, който посрещна Габриел на летището, трансферът няма как да не се случи, ако двете страни успеят да договорят последните детайли.


Тема спорт: Драконови мерки на Левски - Хайдук

Мачът между Левски и Хайдук ще е при закрити врати, но това не пречи полицията да взима драконовски мерки по охрана на събитието. Причината е, че УЕФА обяви срещата за рискова след сблъсъците между двата тима в Хърватска преди седмица.

Пред сектор А на "Герена" ще бъде монтирана видео-стена, на която да бъде гледана срещата от сините фенове. Очакват се над хиляда души да се изсипят пред стадиона.

От Евроцентралата обаче специално предупредиха, че всичко, случващо се в района на стадиона, ще се третира като част от срещата. Тоест при всякакви забранени прояви - пиротехника, бомби,

расистки скандирания и знаци, емблеми, знамена, клубът ще бъде наказан, все едно това се е случило на трибуните. Това не трябва да бъде допускано, защото Левски се намира в случай на "рецидив" и следващото наказание е изваждане от европейските клубни турнири за 2 години!

Поради тази причина и полицията взима засилени мерки. Органи на реда съпровождат всяка крачка на хърватския тим, а полицейски ресурс ще бъде ангажиран и по контроли о пропускателни те пунктове на македонската и гръцката граница, независимо че няма информация за пристигането на фенове на Хайдук.

"Независимо от получената информация по линия на полицейско международно сътрудничество сме взели превантивни мерки на всички входно-изходни пунктове на границите за актибна работа и проверки на такива лица, ако пристигнат от Хърватска, както и в спортната зона на спорното мероприятие на "Герена", заяви пред bTV комисар Борислав Му-еров. "Целият ресурс на Столичната дирекция ще обезпечава спортната зона тъй като, както знаете, футболна-та среща ще бъде на закрити врати", заяви той.


Тема спорт: Бившите собственици на Левски платиха за видеостената



Бившите собственици на Левски Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов са помогнали на клуба. Те, както и други спонсори, са финансирали поставянето на видеостена пред сектор А на "VIVACOM Арена Георги Аспарухов". На нея фенове на сините ще гледат мача с Хайдук тази вечер.

"ПФК Левски изказва своята благодарност на всички партньори, които се отзоваха и помогнаха за реализирането на събитието пред сектор А. Специални благодарности на "Виваком", "Сити хотел", г-н Иво Тонев, г-н Николай Иванов, г-н Александър Ангелов, медийният партньор Нова Броудка-стинг груп, както и всички наши спонсори и рекламодатели. По този начин въпреки наложеното наказание за мач без публика хиляди сини привърженици ще могат да са близо до отбора и да го подкрепят в двубоя от втория квалификационен кръг на Лига Европа", написаха от клуба.

Тема спорт: Агенти на МОСАД окупираха Бургас заради двубоя на Ботев



Безпрецедентни мерки за сигурност бяха взети преди реванша от Лига Европа между Ботев Пловдив и Бейтар Йерусалим. В Бургас вече има агенти под прикритие от МОСАД - израелската разузнавателна агенция, която отговаря за контра-тероризъм и извършва секретни операции, включително и паравоенни дейности. Говори се, че в очите на голяма част от топкриминалистите се слагат специални сканиращи устройва под формата на лещи. Те реагирали на взривоопасни вещества в широк периметър.
 
Първата група е пристигнала за отбелязването на 5-годишнината от атентата на летище Бургас. Вчера в морския град е пристигнала т. нар. еврейска тежка артилерия и е провела среща с родните спецслужби. Избистрена била организацията преди, по време и след мача на стадион "Лазур". МОСАД са получили разрешение да направят оглед из целия Бургас по набелязани предварително от сателит точки. Те били най-вече в района на летището, Морската градина, широкия център и стадион "Лазур".
 
От Израел се очаква мощна група от 1200 фенове на йерусалимския клуб. Тя ще бъде позиционирана в буферна зона около моста в Морската градина. На другия край на Северния плаж пък ще бъдат бултрасите.
 

Тема спорт: Христо Бонев дал 30 бона заем на Локомотив Пд



Още един голям локомотивец осбен Мартин Камбуров е дал заем на клуба, чрез който да помогне за извършването на належащи плащания. Това е почетният президент Христо Бонев. Зума е предоставил през пролетта 30 хиляди лева за нуждите на черно-белите. Парите са му били върнати. Във вторник Крушарски призна, че Камбуров е дал 21 хиляди лева на Локо.
 
Самият бизнесмен наскоро съобщи, че още един човек е помогнал с известна сума, и според информация на "Тема Спорт" това е именно Бонев. Крушарски бе категоричен, че няма да откаже помощ от никого. Вчера той трябваше да плати по още една заплата на треньорите от школата, както и на служителите в клуба. До снощи нямаше индикации това да се е случило. На играчите все още се дължат по 8 премии и 4 наема за квартири. Кога ще бъдат платени те - няма яснота, футболистите очакват наемите и част от премиите им да бъдат изчистени преди мача с Левски.
 
В същото време стана ясно, че Димитър Велковски ще смени контузения Димитър Везалов в зоната на левия бек за сблъсъка със сините. Мачът на "Лаута" е в неделя от 21:00 часа. Везалов може да пропусне срещите на смърфовете за близо месец напред. И двамата не са типични крайни бранители, като Велковски по-често е използван по крилото.
 
Двойката централни защитници отново ще е в състав -Ивайло Марков - Пламен Николов. На десния бек без алтернатива е Пламен Крумов. Симеон Райков продължава да тренира с тима, като се очаква в понеделник да подпише с клуба. Договорът му ще е до края на сезона, но ако през зимната пауза си намери отбор в чужбина, ще бъде пуснат без трансферна сума.
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки