Митов: Този мач се играе със зъби и нокти

Треньорът на Левски Николай Митов е убеден, че Хайдук може да бъде елиминиран и сините да продължат в третия квалификационен кръг на Лига Европа

Митов: Този мач се играе със зъби и нокти

 Треньорът на Левски Николай Митов е убеден, че Хайдук може да бъде елиминиран и сините да продължат в третия квалификационен кръг на Лига Европа. На пресконференцията за мача той посочи, че има два варианта за стартов състав в зависимост от това дали Давид Яблонски и Антонио Вутов ще могат да играят.

 
Г-н Митов, какво е настроението в отбора?
 
- Добро, футболистите са мотивирани и чакат с нетърпение мача с Хайдук.

Има ли шанс Давид Яблонски Антонио Вутов да играят срещу хърватите?
 
- Все още има време до срещата, така че всичко е възмжно. Да, те имат проблеми. но мисля, че не трябва да ги отписваме толкова рано.

Колко важно е Левски бързо вкара гол предвид пасива, който има от първия сблъсък? Какви указания ще дадете на отбора?
 
- Ще се радвам и на гол в първата секунда, но мачът е 90 минути. За нас по-важно е да не допуснем попадение и да правим така, че в крайна сметка да отстраним Хайдук. Това е целта ни. Кога ще вкараме - един, два, в един мач всичко се случва. Важното е да реализираме два гола повече от Хайдук.
 
След загубата с 0:1 в първия мач Левски трябва да покаже характер. Не мислите ли обаче, че ако се тръгне на някакво отмъщение, на "юруш" и "грабвайте телата", може да се окаже пагубно?
 
- На терена всичко трябва да минава през главата. Отмъщение? Няма какво да отмъщаваме.Подготвили сме добре футболистите за това, те трябва да го изиграят.
 
Взехте ли си поуки от първия мач? Какво трябва да промени Левски спрямо двубоя в Дугополие, за да успее да елиминира хърватите?
 
- Да, взели сме си поуки. През тази седмица тренирахме това, което е необходимо да сторим. И се надявам футболистите да го покажат и вие да го видите. А какво ще правим, ще го разберете на мача. Сега няма да разкрия, никой не го прави преди среща.
 
От това, което виждате на тренировките - по-добър ли е Левски спрямо предишния мач?
 
- Да, по-добър е. И с всеки изминал двубой ще става по-силен.
 
В Хърватска Жорди Гомес влезе като резерва. Готов ли е испанецът за повече игрово време?
 
- Да. Всички са готови за повече минути. Знаете, че такъв мач се изиграва със зъби и нокти.Всичко е воля и характер Всеки от играчите е готов и чака с нетърпение да попадне в състава, за да е на терена.
 
Тренирахте ли дузпи? Готови ли са играчите ви за 120 минути?
 
- Да, всичко сме оттренирали.
 
Треньорът на противника е категоричен, че идват в София отново да победят и да продължат напред...
 
- Всеки има право на мнение. Не коментирам колегите. Предпочитам футболистите да говорят на терена и да покажат това, за което са се готвили. Казах ви и преди първия мач - Левски не може да е аутсайдер, Левски излиза като фаворит. Имаме един гол пасив, но се надявам да го заличим с два наши.
 
Габриел Обертан пристигна в София евентуално да подпише договор. Колко голяма класа би придал на отбора?
 
- Предпочитам да коментирам предстоящия двубой.
 
Наясно ли сте със стартовия състав, при положение че Вутов и Яблонски са готови?
 
- Имаме варианти А и Б. Не съм притеснен. Да, неприятно е, когато имаш проблеми, но всеки един трябва да може да замести друг състезател. Излиза друг състезател, играе - това го има във футбола.
 
Имате ли информация с каква единайсеторка ще е Хайдук?
 
- Гледах им последния двубой (б.а. - победата с 3:1 над Локомотива Загреб като гост на старта на хърватското първенство). Наясно съм, но така съм от преди първия сблъсък - добре сме ги разучили. Колкото и банално да звучи - важно е ние какво ще играем. Казах и на футболистите, че трябва в по-голям процент да изпълнят поставените им задачи, отколкото в първата среща. Ако го сторят, няма да имаме проблеми и ще отстраним Хайдук.
 
Проведохте ли индивидуален разговор с Жуниор Мапуку, защото, откакто стъпи на топката срещу Сутиеска на "Герена", май много не е играл...
 
- Още след мача му казах, че това не трябва да го прави. Разговарял съм с всички футболисти. Надявам се това, което показа в Сплит, да не го направи пак a дa разкрие истинската си светлина.
 
Макар и не на трибуните, се очаква да има дота фенове пред сектор А на 'Терена". Това ще окаже ли влияние?
 
- Ясно е, че отборът трябва да играе и за публиката, за да може да отстраним Хайдук и след две седмици този стадион да бъде пълен. За съжаление ще играем без фенове, а присъствието им бе важно - всички го знаем. Съвсем друго е, като излезеш на 'Терена" и ти ревнат от първата минута.

Хайдук ли влиза в ролята на фаворит за краен победител?
 
- Със сигурност Левски не е аутсайдер. Излизаме да победим и да отстраним хърватите. А как ще влизат те б мача си е техен проблем.
 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки