Левски завихри ураган с Обертан (ВИДЕО)

„Сините" изглеждат като реален конкурент на Лудогорец за титлата

Левски завихри ураган с Обертан (ВИДЕО)

Трансферът на Габриел Обертан в Левски може да се разглежда от различни ъгли, но е безспорно, че няма гледна точка, от която да не се виждат огромните позитиви за клуба, които носи тази сделка.

Най-малкото, че за нея вече се пише и в Англия, и във Франция, и в цяла Европа.

Естествено рекламата да имаш бивш играч на Манчестър Юнайтед при това от ерата на сър Алекс Фъргюсън в състава си, е нещо, с което нито един наш клуб не може да се похвали.

Тя обаче е на заден план в случая. Много по-важно е, че футболист с такава визитка и такива изисквания към бита си, прие да доведе семейството си в София и да играе за отбор, който едва ли е бил чувал преди агентите да му се обадят.

Очевидно това, че Жорди Гомес е част от състава, е помогнало, но много повече е натежал промененият облик на Левски.

Възможността изобщо да се преговаря с такива играчи, вместо с анонимници от слаби клубове в много по-непопулярни първенства, показва че трансформацията през това лято е наистина сериозна.

На „Герена" духа не просто вятър на промяната, а бушува истински ураган. Абстрахирайки се от резултата в снощния мач, може да кажем, че този отбор вдъхва надежда.

Обертан със сигурност от доста време насам върви само надолу, но родното първенство е съживявало далеч по-приключили играчи (справка Омар Косоко).

Дори французинът да не оправдае огромните очаквания, самият факт, че той е тук отваря вратата за наистина сериозни неща пред Левски. Ясно е, че само покрай такива респектиращи имена и младите в отбора могат да се учат и да растат с всяка тренировка.

Николай Митов, ако не друго, поне не се притеснява да дава път на юношите. А едно е до теб да са Гомес и Обертан, съвсем друго Нар и Бабатунде. Всъщност последният също е в групата на тези, от които Левски очаква развитие и израстване. Качествата му са налице, възможността за скок също.

А какво ще се случи при идеалния сценарий, който пишат Спас Русев и Боримиров? Той включва още един вдъхновяващ трансфер на качествен централен защитник и върхови изяви от вече дошлите.

Случи ли се това, „сините" ще са реален конкурент на Лудогорец и претендент номер едно да дръпнат титлата от ноктите на „орлите".

Още повече, че и феновете показват, че искат да са едно цяло с този отбор и всячески се опитват да помогнат.

Няма спор - предстои ни вълнуващ сезон с Левски, след който дано най-накрая има усмивки и... сълзи, но от радост!

Време е!

Людмил Христов, в-к „Тема спорт” 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки