Сензациите в пресата: Поляк в Лудогорец, Берое пробва нигериец

Обертан извън групата за Локомотив Пловдив и още от българската спортна преса

Сензациите в пресата: Поляк в Лудогорец, Берое пробва нигериец

 Сензациите в спортната преса от днес, 22 юли 2017 г., събота:

Тема спорт: Берое пробва нигерийски таран


Нигерийският централен нападател Матю Бонифас пристигна на проби в Берое. Снощи той проведе първата си тренировка под ръководството на Александър Томаш. Таранът ще бъде тестван и през следващата седмица. За това време той ще трябва да убеди треньора, че заслужава да получи предложение за договор. От спортно-техническия щаб на заралии имат контакт и с друг играч за този пост. Засега обаче те не успяват да постигнат разбирателство с него. Причината е, че Томаш иска да го види поне в няколко тренировки, а набелязаният държи да пристигне директно за медицински тестове и подписване на договор.

Матю Бонифас е роден на 5 октомври 1994 година в Кадуна, Нигерия. Той впечатлява с ръста си - висок е 190 сантиметра. Започва кариерата си в местния Суприм Корт - за две години реализира 24 гола в 56 мача. Затова и през сезон 2015/16 е привлечен от кипърския Арис Лимасол. За този тим участва в 19 шампионатни двубоя, в които е отбелязал 10 попадения. След това облича фланелката на албанския Трепча - на терена е само в шест срещи, в които се разписва само веднъж. През пролетта на 2017 година Бонифас е част от Партизани Тирана - този тим бе елиминиран от Ботев Пловдив в първия квалификационен кръг на тазгодишното издание на Лига Европа (3:1 и 1:0). В момента Матю е свободен агент.

Берое има нужда от подсилване на атаката. Тимът игра много слабо в нападението в първия кръг срещу Верея (0:0). Тогава феновете си го изкараха на Ерик Почански - те го освиркаха мощно при смяната му в края на двубоя. Това накара нападателят да си тръгне от клуба - договорът между двете страни бе разтрогнат по взаимно съгласие. Почански не стоя дълго без отбор и през седмицата подписа с Етър. Берое пък ще трябва да търси решаване на проблемите си в нападение.

Меридиан мач: Шампионите близо до полски национал



Халфът Яцек Горалски е с крак и половина в Лудогорец. От няколко дни клубът на футболиста — Ягело-ния и „орлите“ водят преговори, които се очаква да бъдат завършено съвсем скоро. Самият играч, който вече е национал на Полша, е съгласен на сделката. Тя се бавеше заради желанието на шефовете на Ягелония да приберат повече пари за един от най-конвертируемите си играчи. Те желаеха около 2 млн. евро, докато от Разград дават малко над 1 млн. евро. Предполага се, че двете страни ще си стиснат ръцете за 1,5 млн. евро.

Човек на Лудогорец е в Полша от два дни и дори е бил в Б е листо к за двубоя между Ягелония и Габала, завършил 0:2. В този мач 24-годишният Горалски не игра, а по принцип е твърд титуляр. Това още повече подсили слуховете за негов трансфер в България.

Иначе футболистът играе като вътрешен халф. Той е висок 172 см. и тежи 65 кг. Започва кариерата си в Завиша Бидгошч, а след това е минал през Виктория Короново, Блекитни Габин и Висла Плоцк. Част е от Ягелония от 2015 г. Година по-късно дебютира за полския национален тим.

Тема спорт: Обертан в групата не по-рано от мача с Витоша Бистрица



Френското крило Габриел Обертан направи първа тренировка с новите си съотборници. французинът взе участие във вчерашното занимание на Левски. Бившият играч на Манчестър Юнайтед подписа с клуба за две години в четвъртък. Веднага след това той проведе самостоятелно занимание, а по-късно изгледа от ложите двубоя срещу Хайдук (1:2).

Обертан е сериозно изостанал с подготовката. Затова най-вероятно ще му се наложи да тренира двуразово в следващите дни. Вчера той въртя обиколки с младоците Илия Юруков и Сонер Полат.

28-годишният французин вече си избра номер. Крилото ще носи фланелката с №32. Вчера Обертан бе картотекиран в БФС. Той обаче няма да попадне в групата за гостуването на Локомотив Пловдив в неделя. Това може да се случи най-рано в домакинството на Витоша Бистрица. Срещата с абсолютния новак в Първа лига е в уикенда на 30 юли на стадион "VIVACOM Арена Георги Аспарухов". В нея Габриел няма да започне като титуляр, а евентуално може да запише дебют в края на двубоя. От "Герена" разкриха, че за да влезе в добра форма, на Обертан ще му трябват около 3 седмици.

Меридиан мач: Ботев заработи 1/3 от бюджета си



С преодоляването и на Втория квалификационен кръг в турнира Лига Европа Ботев си заработи от УЕФА сума, която се равнява на една трета от заложения годишен бюджет в клуба. До момента „канарчетата“ са си осигурили 675 000 евро. Естествено „жълто-черните“ имат и големи разходи по гостуванията си и домакинските си мачове в Европа, но те няма да надвишат половината от тази сума. Освен това в нея не са калкулирани приходите от продажба на билети и фенартикули покрай двубоите в Европа, както и от телевизионните права за тях. До момента и четирите двубоя на Ботев бяха излъчени.
 
При елиминиране и на Маритимо в касата на пловдивчани ще влязат допълнителни 245 000 евро. Отстраняването на португалците ще означава, че Ботев ще играе в плейофите за попадане в груповата фаза на втория по сила евротурнир. Там залогът е огромен и всеки, който пробие до групите, ще си гарантира минимум по още 2,4 милиона евро. След това се генерира приход за всяка спечелена точка.

 

Черно море без двама титуляри срещу Пирин

Даниел Димов и Влатко Дробаров пропускат гостуването

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки