Неймар вдъхнови Барселона за победа над Юве пред 85 хил. души в Ню Йорк

Каталунците се наложиха с 2:1 в двубой от турнира "Интернешънъл чемпиънс къп"

Неймар вдъхнови Барселона за победа над Юве пред 85 хил. души в Ню Йорк

Барселона победи Ювентус в приятелски двубой, част от турнира "Интернешънъл чемпиънс къп". Срещата, която се проведе на стадион "Метлайф" пред около 85 хил. души, завърши при резултат 2:1. Двата гола за каталунците вкара спряганият за трансфер в ПСЖ Неймар през първото полувреме. Точен за "старата госпожа" беше Джорджо Киелини, който се разписа през втората част. 

 

Двата отбора се изправиха един срещу друг за последно на четвъртфиналите в Шампионската лига през миналия сезон. Тогато тимът на Масилилиано Алегри се наложи с общ резултат 3:0. 

 

Следващият мач на Барселона ще бъде срещу Манчестър Юнайтед в четвъртък, а шампионът на Италия ще се изправи срещу ПСЖ в същия ден. 

 

Феновете по трибуните на "Метлайф" станаха свидетели на динамична среща с интересни и опасни положения и пред двете врати. Нейма откри резултата в 15-ата минута. Той комбинира с Пако Алкасер и беше изведен в наказателното поле, където с техничен удар преодоля Джанлуиджи Буфон. 

 

Вторият му гол, който падна след 11 минути игра, беше изключително впечатлващ. Бразилецът проби в наказателното поле и след серия от финтове се справи с няколко защитника, след което със силен удар с десния крак не остави шансове на опитния вратар на Юве. 

 

Киелини вкара голът за "бианконерите" в 63-ата минута. Защитникът беше точен с глава, след като засече центриране от ъглов и прати в близкия ъгъл на вратаря. 

 

В Орландо Тотнъм победи с 4:2 ПСЖ. Точни за англичаните бяха Ерик Дайър, Кристиан Ериксен, Тоби Ардервейрелд и Хари Кейн. Хавиер Пастове и Единсон Кавани се разписаха за парижани. Директен червен картон в срещата получи вратарят на ПСЖ Кевин Трап. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки