Сензациите в пресата: Левски търси нов треньор, Вячеслав Грозни опция пред "сините"

Спас Русев ангажира чужденец и още от спортния печат

Сензациите в пресата: Левски търси нов треньор, Вячеслав Грозни опция пред "сините"

 Сензациите в българската спортна преса от днес, 25 юли 2017 г., вторник


Тема спорт: Левски вади луди пари за треньор

Ръководството на Левски е решено да продължи големите инвестиции това лято, като този път целта е да привлече скъп и доказан треньор. След безобразната игра и нулевото равенство с Локо Пд Николай Митов е с прочетена присъда, но изпълнението й предстои. Идеята е това да се случи максимално бързо, но за целта първо трябва да бъде постигната договорка с негов заместник.

Собственикът Спас Русев вече използва всичките си бизнес и футболни контакти за ангажирането на сериозно име от чужбина. На този етап следите водят към Западна Европа, вариантите за наставник от Балканите и бившия соцлагер към момента не са много.

Заплатата на следвщия треньор на Левски може да бие досегашния рекорд - 25 хиляди евро месечно, каквото бе възнаграждението на Славиша Йоканович. За пореден път е обсъждан и вариант с Димитър Димитров - Херо, който ще е свободен след месец ноември.

Меридиан мач: В Левски пак се сетиха за Грозни

Един от вечните варианти за нов треньор в последните години на „Герена“ Вячеслав Грозни отново е актуален. „Меридиан Мач“ научи, че "сините" вече са осъществили контакт с украинския специалист, за да разберат какви са условията му. Те са искали да знаят дали той има желание да поеме отбора, какви биха били финансовите му претенции, както и дали е склонен да работи с настоящата селекция. Какво е отговорил самият Грозни не е ясно, но е факт, че през годините той доста пъти бе спряган за нов треньор на „Герена“. Веднъж той дори дойде до София и наистина бе близо да поеме Левски. Неведнъж и два пъти пък самият Грозни е споделял, че някой ден отново ще води „сините“, така че желание едва ли му липсва.
 
Треньор на Левски обаче продължава да бъде Николай Митов. Грозни пък не е единственият специалист, с когото „сините“ са разговаряли, така че такъв ход далеч не е сигурен.
 
За последно Грозни води Динамо Тбилиси. С предния му престой в Левски пък са свързани доста положителни
емоции сред феновете на отбора, тъй като по негово време отборът играеше отличен футбол. Раздор с играчите и Андрей Желязков обаче доведе до освобождаването му от „Герена“.

Тема спорт:Милко Георгиев: Нито съм подал оставка, нито някои ме е отстранил
 

 
Административният директор на ЦСКА Милко Георгиев обяви, че ще продължи да работи за клуба. В няколко спортни медии вчера се появиха публикации за негово напускане. Спекулираше се дали е подал остабка, или е бил освободен. Информациите около Георгиев бяха провокирани от това, че не присъства на мача с Лудого-рец в събота. Георгиев внесе яснота пред Блиц Спорт.
 
"Нито съм подал остабка, нито някой ме е отстранявал от ЦСКА. Аз съм на работа в клуба и даже току-що се завърнах с г-н Инджов от базата в Панчарево, където бяхме на инспекция", заяви Милко Георгиев.
 

"Миналата седмица отсъствах, защото имах семейни причини, но сега вече съм отново 6 моя любим клуб и продължавам своята работа. Не е много приятно да се спекулира по този начин с моето име. Всички в ЦСКА се надяваме добрите резултати да се завърнат и аз съм сигурен, че това ще се случи. Нека тези, които ни отписаха от борбата за титлата, да не прибързват с оценки и прогнози. Сезонът тепърва предстои да се разбива и да достига връхната си фаза", коментира още Милко Георгиев.

Тема спорт: Агентът на Омар Косоко предложи негов заместник

Ботев Пд започна да търси заместник на френската си перла Омар Косоко. От Кома-тево се надяват да намерят качествен офанзивен футболист, който да се подвизава успешно и на позицията зад нападателя. Косоко почти сигурно ще бъде продаден, като е възможно това да се случи и между сблъсъците с Маритимо от третия квалификационен кръг на Лига Европа.
 
За нападателя има сериозна оферта от клуб от Дубай (ОАЕ), като играчът е изкушаван с 40 хиляди долара заплата.
 
При очертаващата се раздяла с французина с бенински корени треньорът Николай Киров ще търси качествен футболист за неговата позиция. Според Gustosport.bg една от опциите е предложен футболист от агента на Косоко - Бо-леслав Козакевич. Става въпрос за играч с френски паспорт. Засега неговото име се пази в тайна.
 
Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки