Славия разгроми Беласица с 5:2 след голова фиеста в Благоевград

След динамичен и напрегнат голов трилър на стадион „Христо Ботев” в Благоевград, Славия победи с 5:2 при гостуването си на Беласица в първи мач от 18-ия кръг в „А” група.

Славия разгроми Беласица с 5:2 след голова фиеста в Благоевград

Славия победи с 5:2 при гостуването си на Беласица в първия мач от от 18-ия кръг в „А” група, който се игра в Благоевград. Двубоят бе доста динамичен и напрегнат, като двата отбора предложиха приятен за окото футбол и вкараха цели седем гола. 

Двата отбора изиграха интересен мач и създадоха редица голови положения, но опитът на Славия си каза думата и те успяха да реализират повече положения от символичните домакини.

Така, Славия взе заслужена победа, с която продължи увереното си представяне през пролетния дял, спечелвайки 7 точки в три мача.

Първото голово положение за гол бе пред вратата на Славия. В 4-ата минута хърватинът Иван Сертич стреля след центриране от корнер, но топката бе спасена със сетни усилия от вратаря Йордан Господинов.

Две минути по-късно обаче, гостите не сгрешиха и откриха резултата. Бившият нападател на Беласица Дубала получи топката в дъгата на наказателното поле, финтира 2-3-ма защитници на Беласица и изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Манолов.

След попадението играта се посупокои. В 32-ата минута обаче, Славия вкара нов гол, с който мачът тръгна по плановете на отбора от София.  В 32-ата минута новото попъление на 'белите" Бранислав Ристич изведе в коридор Робърт Петров, който финтира Пътников и подаде на Ортега. Нигериецът от своя страна стреля на празна врата и не сгреши - 2:0.

Пет минути по-късно домакините се върнаха в мача с гол на Софрониев. След центриране отдясно на Митушев, той стреля с глава от границата на малкото наказателно поле и направи резултата 1:2.
 
Резултатът остана непроменен до края на първото полувреме и така Бела влезе в съблекалнята с надеждата поне за хикс. След почивката двата отбора продължиха своите атаки, създавайки красиви голови положения и пред двете врати. Беласица обаче бе по-активният отбор в началните минути.

В 53-ата минута Беласица създаде първата по-сериозна опасност през второто полувреме. След разбъркване в наказателното поле на Славия Петков фаулира Бижев, за което можеше да последва дузпа, но съдията даде авантаж и топката беше избита.

В 63-ата минута Славия увеличи преднината си на 3:1, след като Галин Иванов отправи изстрел от около 20 метра, топката срещна напречната греда и прехвърли вратаря Манолов.

Това не обезкуражи тима на Беласица и в 76-ата минута домакините успяха да върнат още един гол на своя съперник. Огнянов подаде на преотстъпения от Локомотив (Сф) Преслав Йорданов, който отбеляза за 2:3.

В 82-ата минута Митушев извърши нарушение в наказателното поле срещу Галин Иванов, след което съдията Александър Костадинов му показа жълт картон и отсъди дузпа в полза на Славия, която бе прецизно изпълнена от Асен Николов.

Последното пето попадение за Славия дойде в самия край на даденото триминутно продължение, след като Дубала подаде на Карлос и той не пропусна да се разпише.

Така Беласица, макар и с демонстриране на симпатичен футбол, отново не успя да вземе точка в тежката борба за оцеляване в „А” група. Отборът на Костадин Хаджииванов е на последното 16-о място с актив от 11 точки, докато тимът на Славия записа нова победа и продължи увереното си представяне в първенството.

Във временнто класиране "белите" вече са 6-и с 27 точки в актива си, а Беласица е на последното място с 13 точки в актива си - на четири от последния извън зоната на изпадащите тим на Ботев.
Славия с Тони Тасев на Коматево

Ивайло Марков извън групата заради вирус

Славия с рутинна победа над Хебър на стадиона в Овча купел (ВИДЕО)

"Белите" постигнаха успех с 3:1

Арда засили кризата в Славия след 2:1 в Кърджали (ВИДЕО)

Два бързи удара на домакините решиха изхода на срещата

С КЪСМЕТ: Левски пребори храбра Славия (ВИДЕО)

Рикардиньо и Марин Петков носят "син" триумф

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Венци Стефанов: Как да съм доволен? Изравниха ни в самия край!

Президентът на Славия не бе никак доволен

Загорчич: Доволен съм от играта и момчетата, макар че не победихме

Треньорът на Славия изрази задоволството си от представянето срещу Ботев (Пловдив)

Славия без Томбак и Добрев за мача с ЦСКА 1948

И двамата имат проблеми

Официално: Славия обяви привличането одобрения след проби Николай Христов

Българинът си спечели трансфер при "белите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки