Лудогорец ще взима 10-и скалп в Европа

Георги Дерменджиев си е научил урока от Литва - пуска Кешерю титуляр

Лудогорец ще взима 10-и скалп в Европа

 За първи път в своята кратка история в Европа Лудогорец ще се изправи срещу израелци. Днес разградчани гостуват на първенеца на страната Апоел Беер Шева в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят е от 20:00 часа.

 
Орлите имат пред себе си светлия пример на Ботев Пловдив, който преди две седмици стигна до 1:1 срещу Бейтар Йерусалим в Израел, както и това, че български тим не е губил мач в Обетованата земя.
 
Досега в евротурнирите Лудогорец има отстранени 9 отбора - Слован Братислава, Партизан (2 пъти), Лацио, Дюделанж, Стяуа, Младост Подгорица, Цървена звезда, Виктория Пилзен, Жалгирис. Тук става въпрос само за директни елиминации. Така орлите са на прага на десетия скалп, който могат да свалят. Разградчани имат и пет неуспеха - Динамо Загреб, Базел, Валенсия, Милсами и от февруари тази година - Копенхаген.
 
Реално успеваемостта на родния шампион е доста висока и това му дава нужното самочувствие преди битките с Апоел Беер Шева.
 
Досега в третия квалификационен кръг за ШЛ Лудогорец е участвал три пъти, като винаги продължава напред, елиминирайки два пъти Партизан и веднъж другия сръбски гранд Цървена звезда.
 
Този път походът към групите минава през пустинята Негев. Остава да видим дали възпитаниците на Георги Дерменджиев ще удържат и тази буря.
 
Наставникът на орлите е решил да заложи на състава от реванша с Жалгирис в Разград преди седмица. Тогава на върха на атаката действаше Клаудиу Кешерю, който бе резерва в първия мач в Литва. Оказа се, че това е било грешен ход, защото румънецът вкара два от головете за успеха с 4:1. Кешерю не бе в групата за последната среща с ЦСКА на "Армията", но Дерменджиев няма да се лиши от него в Израел.
 
На обичайната си позиция ще действа Марселиньо. По крилата ще са Кафу - отдясно и Вандерсон - отляво. Въпреки силния мач, който изнесе с червените през уикенда, Върджил Мисиджан пак ще остане на пейката.
 
В средата на терена ще действат Анисе и капитанът Светослав Дяков. Кампаняро ще е резерва. Единствената промяна евентуално може да дойде от позицията на десния бек. Лукас Саша отново ще е десен бек, тъй като Сисиньо е контузен. Саша се включи отлич-но в мачовете с Жалгирис и ЦСКА.

Двойката централни защитници ще е Моци и Пластун, а Георги Терзиев отново ще чака своя шанс от скамейката. На вратата Дерменджиев и Бернд Дреер ще продължат да налагат аржентинеца Браун, който с изявите си дотук показва, че е по-висока класа от бразилеца Ренан.
 
Както е известно, наставникът на евреите Барак Бахар няма да може да разчита на двама от основните си играчи. Aym заради контузии са звездите на тима - нападателят Бен Сахар и крилото Исаак Куенка. Те почти сигурно ще пропуснат и реванша след седмица в Разград.
 
Така пред Лудогорец се открива отлична възможност да постигне добър резултат в Израел, който да увеличи шансовете на тима за участие на плейофите за ШЛ.
Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки