Сензациите в пресата: Спрягат Петев за ЦСКА, китайското първенство пред разпад

Сензациите в българската спортна преса от днес, 26 юли 2017 г., сряда

Сензациите в пресата: Спрягат Петев за ЦСКА, китайското първенство пред разпад

 Сензациите в българската спортна преса от днес, 26 юли 2017 г., сряда:

Меридиан мач: Спрягат Петев за ЦСКА

Ивайло Петев се стяга за нов треньор на ЦСКА. В момента той е свободен агент, но е отказвал запитвания на мениджъри заради изчакване на развитие на ситуацията на стадион „Българска армия“, съобщава агенция offnews.

„Червените“ започнаха много слабо сезона и са в дъното на класирането след два изиграни мача, но засега от ръководството обявяват подкрепа за треньора Стамен Белчев. Това обаче рязко може да се промени в началото на следващата седмица, ако ЦСКА направи поредния си мач и загуби от хита Ботев в Пловдив. Шефовете на клуба дълго обявяваха подкрепа и за Еди Йорданеску миналата есен, но румънецът си тръгна, след като видя, че няма съмишленици на „Армията“.

Ивайло Петев бе треньор съвсем доскоро на Динамо Загреб, но бе уволнен непосредствено преди старта на първенството. Петев бе национален селекционер.

Той е в близки отношения с Гриша Ганчев от периода, в който бе футболист на Литекс. За евентуален пост при “червените“ благоп-риятна роля би изиграло и това, че е в много обтегнати отношения с ръководството на Лудогорец, където работи преди години. Петев имаше печален опит в Левски, като при представянето си на „Герена“ бе съблечен от феновете заради слуховете, че е привърженик на ЦСКА от малък.

Тема спорт: Левски замрази взимането на нов защитник



Ръководството на Левски замрази преговорите за взимането на нов централен защитник. Такъв със сигурност ще бъде привлечен, но това ще стане ясно след решаването на треньорския казус на Терена". Шефовете на клуба вече търсят заместник на Николай Митов. И именно това ще забави и последното парченце от селекцията.

На "Герена" вече имат набелязани чуждестранни играчи за поста, които са одобрени от Даниел Боримиров. Но преговорите с тях са отложени.

През лятото Левски привлече 11 попълнения. Сините почти сигурно ще сложат край на селекцията с привличането на още един централен защитник.

В клуба умуват и какво да правят с франсис Нар и Баба-тунде Аденижи, които се намират в много слаба форма. Първият дори не попадна в групата за гостуването на Локо Пд (0:0) и е много вероятно да е изиграл последния си мач за Левски.

Тема спорт: Маритимо не можа да тръгне за Бургас



Три от новите попълнения на Маритимо не бяха картотекирани за мачовете с Ботев Пд в Лига Европа. Това са халфовете Фабрисио, Фабио Пачеко и крилото Ибсон. Те все пак взеха участие в последната контрола срещу Лас Палмас (1:1), влизайки като смени, но на тях няма да се разчита на стадион "Лазур" в Бургас утре.

Извън картотеките останаха още нападателят Аласан Кейта, който ще бъде пратен под наем, както и контузеният ляв бек Фабио Чина. От травма се възстановява и арменецът Газарян. От 24 картотекирани играчи има четирима юноши от втория отбор - Кристиано Гомеш, Густаво, Телеш и Карлош Даниел.

През лятото Маритимо се раздели с четири основни фигури - Раул Силва, Патрик Виейра, Франсержио и Диего Соуза, така че задачата за треньора Даниел Рамош няма да бъде никак лека, пишат в Португалия.

Вчера португалците не можаха да излетят заради силен вятър, който отмени почти всички полети на остров Мадейра. Така плановете им сериозно бяха нарушени. Те трябваше да летят за Лисабон, а тази сутрин да продължат с чартър до Бургас. Плюс за Ботев Пд е кошмарният баланс на португалците далеч от дома - от 16 октомври насам те са спечелили само един мач като гости -това се случи при 1:0 над Ещорил на 7 януари. След това те нямат нито един успех във визити, а в последните си 8 срещи далеч от дома регистрираха 3 загуби и 5 хикса.


Меридиан мач: Славия прибра скандален нападател


Френският футболист Дуде Ндонгала се завърна в Славия и поднови тренировки с „белите“. Той ще получи нов шанс да се наложи в отбора. Известно е, че Ндонгала, заедно с Донел Муканза, бяха изгонени от „Овча купел“ преди няколко месеца от треньора Александър Тарханов и президента Венцеслав Стефанов. Те имаха проблеми с дисциплината и „белите“ вдигнаха ръце от тях. Ндонгала отиде в Турция, където първо игра в Баликеширспор, а след това бе футболист и на друг втородивизионен отбор -Санлъурфаспор.Той обаче изигра само 7 мача за тези отбори за няколко месеца.

Когато го изгони от Славия Венци Стефанов заяви, че е много талантлив, но Ндонгала има проблеми,тъй като идва от гето във Франция и в клуба ще се опитат да го превъзпитат.


Меридиан мач: Китайската Суперлига пред разпад

Мястото на 13 от 16-те клуба в китайския елит през следващия сезон е под сериозна въпросителна, а причината е невъзможността на босовете да плащат заплати редовно. На въпросните клубове е казано, че трябва да уредят просрочията си до 15 август и да изпратят нужните документи до Китайската футболна асоциация или, в противен случай, ще трябва да преустановят участието си в местния елит.

Сред отборите, посочени в кореспонденцията от 11 юли между Азиатслата конфедерация и Китайската асоциация, са настоящият шампион Гуанджоу, както и Шанхай СИПГ, в чийто отбор личат имената на Хълк, Рикардо Карвальо и Оскар, за който бяха платени 60 млн. паунда, както и Шанхай Шенхуа, където Карлос Тевес получава по 615 хил. паунда седмично.

 

 

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки