Балъков: Черноморец и Черно море имат най-лошата програма в първенството

Днес старши треньорът на Черноморец Бургас Красимир Балъков се срещна за първи път със столичните журналисти. Брифингът се състоя в Парк хотел „Витоша” и бе по повод предстоящата среща на бургаския тим с лидера в шампионата - Левски, предаде репортер на Novsport.com.

Балъков: Черноморец и Черно море имат най-лошата програма в първенството

Днес  старши треньорът на Черноморец Бургас Красимир Балъков се срещна за първи път със столичните журналисти. Брифингът се състоя в Парк хотел „Витоша” и бе по повод предстоящата среща на бургаския тим с лидера в шампионата - Левски, предаде репортер на Novsport.com.

„Дошли сме в София с амбицията да покажем добър футбол. Ние сме дошли да играем, ако можем да победим, макар че задачата ни ще бъде тежка, особено след загубата, която не беше планирана у дома в мача с Локомотив (Пловдив). Въпреки това, момчетата са готови да дадат всичко от себе си и това ще покажем утре на мача с Левски. В София няма какво да губим. Още когато поех отбора ясно и точно начертах концепция и план за тези пет години и половина, за които е моят договор. Амбициран съм и съм решил всичко, което е начертано да стане факт, а не само медийни приказки”, заяви Балъков.

„Нищо не искам да доказвам на когото и да било, нито искам да гледам в чуждата чиния. Когато стана ясно, че няма да см треньор на Левски, аз затворих тази страница, пожелавам им успех. Левски е авторитет не само за България, но и за Европа. Когато кажеш България, в Европа знаят ЦСКА и Левски. Това обаче не означава, че утре няма да играем за победа. За да ви стане ясно защо Батков е предпочел Велев, трябва да го питате него”, допълни Бала.

„Целта на Черноморец Бургас е да бъде „локомотивът” на българския футбол и той няма как да не бъде. Няма отбор или клуб в България, който да има такива проекти и то реални, които влизат в действие. Правим пълно преструктуриране – четири елитни структури във всички възрастови групи, стават пет плюс мъжкия, които ще тренират на тази база. С компетентни треньори, координатор и със схема на работа, която е определена и трябва да се изпълнява. Малките ще тренират на друга база, която е по-близо до града. Ще има Академия на Бургас. Както виждате, не се мисли само за първия отбор, а и за ДЮШ. Ние не искаме да правим нищо на парче. Спортните резултати от първите три години ще са важни, но няма да са решаващи. След три години ще гледаме резултати, а след пет ще изкараме футболист, който да рефинансира вложенията в него. Не може от днес за утре. Ние сме реалисти и аз съм благодарен на г-н Събев за подкрепата. Важното е нашата цел да бъде реализирана”, подробно обясни старши треньорът на Черноморец.

„Интересува ме да играем добре, да изпълняват това, което искам и да трупаме точки, колкото може. Много футболисти допускат индивидуални грешки, но те се коригират във времето и с повече търпение. Ако се получи симулативна игра, аз пръв ще реагирам. Срещу Локомотив играха, опитваха, създаваха голови положения, от какво да съм недоволен?”, коментира Балъков загубата от Локомотив в изминалия кръг от първенството.

"Функциите на Фреди Бобич при нас са все още никакви. Не крием, че разговаряме с него, но все още няма нищо конкретно", информира Балъков.

Според Краси Балъков, неговият тим и Черно море имат най-лоша програма в първенството, дори и като часове на излъчване. „Не може да играем в 19.30 в Пловдив, на следващия ден да се прибереш и след това да пътуваш отново за мач в 15.30 часа. Тази програма ни разгонва фамилията. Все пак не искам да се оправдавам с това, отборът е подготвен добре и ще се справим с този цикъл сряда – събота”, аргументира се специалистът.

*Пресконференцията на Балъков можете да чуете в прикачения аудио файл
 
Глобиха ЦСКА с над 11 бона след загубата от Ботев

Вижте всички решения на Дисципа

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

Разкриха една от причините за фурора на Черно море

Вижте подробности

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки