Пламен Марков: Декларацията беше с цел ЦСКА да участва в Европа

"Оценката за началото на шампионата е негативна", коментира спортният директор

Пламен Марков: Декларацията беше с цел ЦСКА да участва в Европа

 Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков коментира пред "Диема спорт" какви са целите пред отбора и казуса с проваленото участие в европейските клубни турнири.

 
"Оценката е негативна за началото на шампионата, искахме съвсем различно начало, няма как като административно и спортно-техническо ръководство да бъдем доволни, но целта не е променена", сподели Марков.
 
"Повече от 40 години съм в ЦСКА, разбира се, имало е периоди, когато не съм бил, но не си спомням шампионат, в който ЦСКА да не е започвал с цел шампионска титла. Рекордьори сме по шампионски титли, това е най-великият български клуб, не може да има отстъпление в целите ни".
 
"Силни контроли, слабо начало на шампионата, имало е и слаби контроли, силен старт на шампионата. Това са изключения, принципно трябва да има закономерност в представянето на тима. Според мен има и психологически момент, тъй като младите момчета не се притесняват в контролите, а сега в мачовете от първенството задачата е да се побеждава постоянно, а това влияе на по-неопитните играчи".
 
"В момента едва ли е нужно да се правят корекции. Треньорът е този, който дава оценките на играчите. Това, което аз виждам е, че играчите в средата на терена извършват действията си или странично или назад, а не напред, което забавя атаките ни".
 
"Треньорите работят с футболистите, треньорът е най-важният човек, той решава. При първия или втория негативен резултат тези теми се повдигат, не виждам такива бързи смени в началото на шампионата до какво ще доведат".
 
"Собствениците решават кога трябва да се смени треньора, прекалено рано е да се говори за подобни неща, това е мое мнение. Ние не сме постигнали победа срещу Лудогорец в 17 мача, ще взема отношение за последния мач, тъй като без да търся причини навън, съдията повлия на крайния резултат, имаше тенденция в част от отсъжданията".
 
"Мисля, имаше резерви, които не се използваха, за да може ЦСКА да участва в Лига Европа. Неучастието ни в Европа ни лиши от възможността да вземем класни играчи от чужбина, при участие само в шампионата, такива играчи гледат от друга гледна точка"
 
"Всички служители, играчи и треньори си получават заплатите както е разчетено, няма финансови проблеми. Емблемата е вече собственост на ЦСКА".
 
"Декларацията беше публикувана с цел ЦСКА да участва в Лига Европа. Всички легални форми, за да има положително решение за участие в Европа. Това не се получи, за което всички, които работим в клуба и хилядите ни фенове съжаляваме. Ние сме ЦСКА, ЦСКА е на стадион "Българска армия", видяхте колко хора имаше на мача с Лудогорец, много хора ни подкрепят". 
 
"Този документ е правен от юристи, не мога да коментирам детайлите, за които вие ме питате. Всички много пунктуално се интересуват от детайлите, а ЦСКА е тема, която вълнува милиони фенове в България. В най-големите клубове това не се случва, в чужбина няма такива полемики, това се вътрешни неща на клуба. В България желанието е тези неща за бъдат на показ, за да критикуват", каза още Марков.
ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Гидженов свири Левски - Славия

Владимир Вълков с наряд за визитата на ЦСКА в "Надежда"

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки