Юве надви ПСЖ с Мойс Кийн под светлината на прожекторите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Клаудио Маркизио вкара два, а Игуаин добави един при атрактивното 3:2 в Маями

Юве надви ПСЖ с Мойс Кийн под светлината на прожекторите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ювентус победи Пари Сен Жермен с 3:2 в Маями след два гола на Клаудио Маркизио след почивката на „Хардрок стейдиъм” в Маями. Контролата е част от турнира „International Champions Cup” и отбеляза първия успех на италианския шампион в предсезонните проверки след 1:2 от Барселона.

В този мач Дани Алвеш много бързо се изправи срещу бившия си отбор Ювентус, който напусна след предполагаем скандал на полувремето на финала в Шампионска лига с Реал Мадрид, загубен с 1:4.

Унай Емери и Масимилиано Алегри заложиха на много силни стартови 11-ки, но за цялата първа част имаше едва няколко интересни моменти пред двете врати. Куадрадо накара Ареола да избива силен шут, а черно-бялата стена пред Буфон, вече без Бонучи, не допускаше проблеми за своя страж.

В секундите преди почивката Игуаин тръгна сам напред и пусна за Дибала, който му върна идеално за двойно, извело деветката на Юве сам срещу вратаря и Игуаин елегантно копна по диагонала над Ареола за 1:0.

Седем минути след паузата Стефано Стураро нацели дясната греда с нисък шут, а при контрата за парижани се наложи на Буфон да боксира изстрел на Ло Селсо.

В следващата атака Ди Мария бе изведен красиво с петичка в наказателното поле, напредна чак до Буфон и търколи към далечната греда, където Гонсало Гуедес изравни на празна врата.

Грешен пас назад подари топката на младия Мойс Кийн, който намери вляво Маркизио и халфът на „Старата госпожа” с красив удар в горния ляв ъгъл от границата на наказателното поле направи 2:1.

10 минути преди края прехвърлящ пас наляво бе достигнат от Курсава и негово центриране със сетни сили бе насочено от Пасторе с глава в мрежата за 2:2.

Мойс Кийн отново се превърна във водеща фигура и се обърна с топка в крака в наказателното поле, където Кимпембе го ритна без да играе с топката и последва дузпа. Маркизио вкара точно в средата на вратата и донесе победата на Юве с 3:2.

В събота от 22:00 ПСЖ ще спори с Монако за Суперкупата на Франция в мароканския град Танжер. „Бианконерите” пък ще играят с Рома в неделя от 23:05 във Фоксбъро, Масачузетс.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки