Поредно признание! Избраха Стоичков сред най-великите играчи в историята

Камата е №89 в престижната класация на списание "Four Four Two"

Поредно признание! Избраха Стоичков сред най-великите играчи в историята

 Легендата на ЦСКА и на България - Христо Стоичков, получи поредно признание. Осмицата, дарила с радост милиони у нас и по света, попадна в класация на списанието "Four Four Two".

 
Тя е посветена на най-добрите 100 футболисти в историята на футбола. Стоичков заема 89-то място, а от "Four Four Two" е представен така:
 
"Със стремеж към славна непредсказуемост, Стоичков бе ключова част от Дрийм тима на Барселона на Йохан Кройф, който спечели четири шампионски титли и първата КЕШ за клуба в началото на 90-те години.
 
Българинът бе популярен с импровизациите си и с горещия си темперамент и допълваше директния си дрибъл с добрия навик да хваща вратарите неподготвени с мощни бомби от невероятни дистанции.
 
Стоичков помага такова ниво на представяне и за националния си отбор, най-вече на Световното първенство през 1994. Неговите 6 гола в САЩ изпратиха България на полуфинал и го направиха голмайстор на турнира заедно с руснака Олег Саленко.
 
Неговото партньорство с Ромарио през сезон 1993/94 донесе 54 гола и ще остане в историята като един от най-великите нападателни дуети".
 
Класацията, която направи списанието, е публикувана в обратен ред и скоро предстои да бъде публикуван Топ 10.
 
А ето и кои попаднаха в между 10-то и 20-то място:
 
20. Паоло Малдини, 19. Боби Чарлтън, 18. Джузепе Меаца, 17. Герд Мюлер, 16. Зико, 15. Франко Барези, 14. Джордж Бест, 13. Марко ван Бастен, 12. Мишел Платини, 11. Гаринча, 10. Роналдо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки