Обертан: Приятно съм изненадан от България, тук е като в Париж и Лондон

"Манчестър Юнайтед е напълно различен клуб, Фърги е №1", заяви крилото на Левки

Обертан: Приятно съм изненадан от България, тук е като в Париж и Лондон

 Новото попълнение на Левски Габриел Обертан даде първото си интервю пред клубната телевизия на "сините".

 
"В отбора ме приеха доста добре. Адаптирах се бързо към обстановката, климатизирах се бързо, защото всички момчета в отбора знаят английски език. Всички треньори също говорят английски, така че се разбираме доста добре", започна крилото.
 
"Дайте ми шест месеца и ще се върна пред камерата и ще кажа няколко думи. Предвид това, че съм играл в Русия, мога да кажа, че е почти същото. Мога да броя на руски. Аз обичам да уча нови езици, така че ми дайте шест месеца и ще говорим отново".
 
"Доста приятно съм изненадан от България. Когато идвах не знаех какво да очаквам. Всички говорят английски. Чувствам се като в Париж, Мадрид или Лондон. Родителите ми искаха и да уча. Аз обичам и наистина ми харесва да научавам нови неща за света, така че обичам да уча. За някои играчи може би е трудно, но аз успявах да съчетавам нещата. Да, в един момент вече трябва да се съсредоточиш само върху едното".
 
"Първото нещо, което научих в академията на Клерфонтен беше това колко важна е дисциплината. Дори и на 12 години трябва да тренираш по два пъти на ден. Наистина е трудно, защото си далеч от семейството и трябва да тренираш. Лесно е да играеш футбол, но понякога е трудно да се настроиш психически. Първото нещо, което научих беше дисциплината".
 
"Трансферът ми в Манчестър Юнайтед беше сбъдната мечта за мен. Да играеш в толкова легендарни клубове като Юнайтед, Ювентус.. знаех, че докато бях във Франция те са ме следили. Когато обаче това нещо стане реалност, чувството е наистина невероятно и нямаш търпение да започнеш да играеш. В Манчестър понякога ти се струва, че играеш съвсем различен спорт. Просто това е съвсем с различен клуб".
 
"Да играеш под ръководството на сър Алекс Фъргюсън е нещо специално. Няма по-добър специалист. Той е мениджър в истинския смисъл на думата. Той следи всичко. От хората от кухнята до пресата. Приятелски настроен е към всички, но когато дойде денят за мача, той те мотивира и изстисква всичко от теб. Той е най-добрият треньор, за когото съм играл", добави Обертан.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки