Левски прави опит да тушира напрежението с успех над Витоша

Съдбата на треньора Николай Митов изглежда предопределена, но трябва да се трупат точки

Левски прави опит да тушира напрежението с успех над Витоша

В Левски след отпадането от Хайдук (Сплит) във втория квалификационен кръг за Лига Европа напрежението може да се реже с нож. Настроение­то около и в клуба е минорно. Феновете застанаха остро срещу решението на ръковод­ството да продължи да гласува доверие на старши треньора Николай Митов. През изминала­та седмица наставникът заяви, че би приел всяко действие на спортния директор Даниел Боримиров. Но толкова, специали­стът остава поне засега на кормилото на сините и тимът днес ще изиграе първия си дома­кински мач (б.а. - двубоят с Лудогорец бе отложен за 6 сеп­тември) от новия сезон срещу новака Витоша (Бистрица). Дву­боят е с начален час 21:00 и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

Освен постоянните критики и призиви за оставка Николай Митов има и сериозни пробле­ми по състава си за предстоя­щата среща. Спокойствие идва единствено от факта, че капи­танът на тима Божидар Митрев се намира в силна форма и засега успява да спаси отбора от по-неприятни резултати. Докато Митов може да разчи­та на солиден страж, то в за­щита идват големите главоболия за наставника. Единстве­ният бранител, който се пред­ставяше на ниво от началото на сезона - Давид Яблонски, продължава да се възстановява от контузия и няма да бъде рис­куван в предстоящия двубой. Другата лоша новина се появи през седмицата, след като се разбра, че левият защитник Иван Горанов също страда от травма и ще пропусне домакин­ството срещу Витоша. По този начин Николай Митов ще за­ложи пред Божидар Митрев на неубедителния десен бек Ми­лош Цветкович, в центъра на отбраната отново ще дей­ства опорният полузащитник Георги Ангелов, а негов парт­ньор ще бъде Димитър Пиргов. Отляво предвид отсъствието на Горанов ще започне върна­лият се след наем от Локомо­тив София Мики Орачев. Пред карето в отбрана като вът­решни полузащитници отново ще се заложи на румънеца Нелуц Рошу и Васил Панайотов. По крилата специалистът ще раз­чита на Роман Прохазка и по­явилия се след почивката срещу пловдивския Локомотив Анто­нио Вутов. Дилема пред Нико­лай Митов ще е и на кого да за­ложи за върха на атаката, но по-вероятно е да се довери на Серджиу Буш пред конгоанеца Жуниор Мапуку. Дошлият от Берое футболист започна силно в мачовете срещу Сутиеска, но после изпадна в сериозна дупка и в следващите три срещи представянето му е незадоволител­но.

Звездното попълнение Габри­ел Обертан попадна за първи път в групата. Той е изостанал в подготовката и ще бъде ре­зерва. Очаква се бившият фут­болист на Манчестър Юнайтед да се появи след почивката. Той самият заяви в интервю преди мача, че иска да дебютира с гол още срещу Витоша.

При сините отново настъ­пиха времена, когато играчи­те трябва да доказват, че не случайно са в Левски. Настроенията на „Герена" показват, че съдбата на Николай Митов е предопределена, но тимът е длъжен да излезе от поредна­та дупка през последните години с изразителна победа над новака Витоша.

Левски – Витоша (Бистрица)
21:00, ст. „Георги Аспарухов”

Вероятни състави:

Левски: Митрев – Цветкович, Ангелов. Пиргов, Орачев, Панайотов, Рошу, Прохазка, Гомес, Вутов, Буш
Треньор: Николай Митов

Витоша: М. Иванов – Гьонов, Христозов, Върбанов, Гоцев, Лазаров, Кочилов, Петров, Садула, Отофе, Долапчиев
Треньор: Костадин Ангелов

Съдия: Николай Йорданов

Бой в съблекалнята на Берое

Треньорът Ачиари в основата на скандала

Рикардиньо бяга от Левски

Вижте подробности

В Левски минаха на специален режим

Ще подобряват физическата подготовка на играчите

Събрин отряза ЦСКА

Кондиционният треньор Кирил Динчев запълни щаба на Стамен Белчев

Двама разделят първото място при голмайсторите в efbet Лига (ВИДЕО)

Вижте класирането на най-добрите стрелци

Националите ни по футзал преодоляха предварителния кръг на квалификациите за Евро 2026 (ВИДЕО)

Вижте подробности

Спас Делев удължи договора си с Лудогорец

Георги Дерменджиев разкри новината

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки