Моуриньо: Галатасарай по-лесно ще вземат мен, отколкото Фелайни

Матич има много голямо желание да дойде при нас, признава Специалния

Моуриньо: Галатасарай по-лесно ще вземат мен, отколкото Фелайни

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо изключи напълно вероятността Маруан Фелайни да бъде продаден на турския гранд Галатсарай след очакваното привличане в халфовата линия на Неманя Матич от Челси.

След успеха с 3:0 в контролата срещу норвежкия Волеренга португалският наставник на „Червените дяволи” призна, че Матич има голямо желание да напусне Челси и да премине на „Олд Трафорд”. Той ще стане третото ново попълнение на Юнайтед това лято след Виктор Линдельоф и Ромелу Лукаку. Моуриньо пък за втори път ще купи Матич, след като именно той го върна в Западен Лондон през 2014 година.

„Очаквам новини. Знам, че той иска това много, много и когато един играч иска това много, шансовете са по-големи, така че мисля, че имаме шанс, но във футбола никога не се знае, докато нещо не стане официално. Виждал съм толкова неща да се случват, че отказвам да кажа повече”, сподели Моуриньо пред клубната телевизия на Манчестър Юнайтед.

Очакваше се Фелайни да стане излишен след пристигането на Матич, но се оказва точно обратното, защото Моуриньо демонстрира изключителни симпатии към белгиеца. Маруан Фелайни отбеляза гол срещу Волеренга, но навлиза в последната година от договора си.

„По-лесно ще бъде на Галатасарай да вземат мен, отколкото Маруан. Ако им трябва мениджър, могат да се пробват и ще имат шанс, но Маруан? Забравете. Той е твърде важен играч за мен”, отсече Специалния.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки