Ювентус победи Рома след дузпи в дебюта на Бернардески (ВИДЕО)

Дъглас Коста вкара победната дузпа за "бианконерите" след 1:1 в редовното време

Ювентус победи Рома след дузпи в дебюта на Бернардески (ВИДЕО)

Ювентус победи Рома след 1:1 в редовните 90 минути и изпълнение на дузпи на турнира International Champions Cup в САЩ. Федерико Бернардески и Дъглас Коста дебютираха за италианския шампион, като именно бразилското крило отбеляза победната последна дузпа.

На стадиона във Фоксбъро, близо до Бостън, в дома на Ню Ингланд Пейтриътс си дадоха среща два от най-силните отбори на Ботуша. Алегри пусна Де Шилио като титуляр, докато Бернардески и Коста се включиха като резерви. От другата страна Еузебио Ди Франческо разчиташе на новите си попълнения Александър Коларов и Грегори Дефрел.

Един Джеко направи ранен пропуск след отличен пас на Дефрел на втора греда, а Наинголан беше близо с мощен шут. Манджукич не успя да засече центриране на Куадрадо пред другата врата.

Секунди преди да изтече половин час игра Федерико Фацио не можа да пресече извеждащ пас на Алекс Сандро и Марио Манджукич заобиколи вратаря Алисон, а после се разписа в празната врата за 1:0.

След паузата гол на Пауло Дибала беше отменен заради засада, а бомба на Строотман разклати сериозно напречната греда.

Бразилският вратар на Рома направи страхотно двойно спасяване и първо отрази фалцовия удар на Дъглас Коста, а после и добавката на Игуаин от непосредствена близост.

В последните 25 минути Федерико Бернардески за първи път излезе с черно-бялата фланелка с номер 33, но точно след центриране през неговата дясна зона Коларов центрира и Джеко лесно изравни от няколко метра.

До края пропуски направиха Коларов, Коста и Бернардески и се стигна до дузпи. Резервният страж на Юве Пинсолио е известен с добрите си реакции при дузпите и хвана още първата на Марко Туминело. Пинсолио стигаше до топката в първите си три опита, но на два пъти след неговите избивания тя все пак навестяваше мрежата му. Играчите на „Старата госпожа” обаче не бъркаха от бялата точка и след като Бернардески елегантно вкара своята, Дъглас Коста със силен изстрел вдясно донесе победата на Ювентус с 5:4 при ударите от бялата точка.

В събота Ювентус ще мери сили с Тотнъм, докато Рома среща Севиля в четвъртък.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки