Сърмов решава за Етър до утре

Сенегалско­то попълнение на Етър Алиуне Бадара все още няма право да участва в официални мачове

Сърмов решава за Етър до утре

Халфът Георги Сърмов е на крачка от подпис с Етър. 31-годишният бургазлия тренира от една седмица с болярите и е получил предложение за до­говор от клуба. Сърмов е уве­домил ръководството, че ще даде отговор най-късно до вторник, 1 август, така че па­рафът му може да стане факт всеки момент, съобщава "Тема спорт".

Полузащитни­кът е щял да подпише още през изминалата седмица, но до последно е изчаквал добри предложения от чужбина. На този етап изглежда малко ве­роятно той да продължи кариерата си навън.

През предходния сезон Сър­мов бе част от молдовския Дачия Кишинев, с който стана вицешампион и записа 24 мача и 7 гола. Той е бивш национал с 12 участия в периода 2008-2013 г. Бил е част още от Нафтекс, Левски на два пъти, Касъмпаша, Ботев Пд, Поли Тимишоара и Берое.

Треньорът Станислав Генчев планира да използва Сър­мов като вътрешен халф, ка­то ще продължи да налага схе­мата 3-5-2. Ако бургазлията подпише, той ще заеме мя­стото на Румен Руменов в средата на терена. Младокът пък ще бъде използван по флан­га, където играеше в дубъла на ЦСКА през изминалия сезон.

В същото време сенегалско­то попълнение на Етър Алиуне Бадара все още няма право да участва в официални мачове. Сенегалският нападател е подписал договор, а и жълтата му карта е пристигнала от предишния му отбор Ама-ранте (Португалия). Бадара обаче все още няма издадена работна виза. Това ще стане факт през настоящата седми­ца и по всяка вероятност той ще е на разположение за гос­туването на Дунав на 7 ав­густ (понеделник).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки