Стоичков обеща уникална изненада в София догодина

"Стигнахме дотам, че още живеем в 1994 г. Не се е променило нищо, това е голямата беля"

Стоичков обеща уникална изненада в София догодина

Само година след грандиозния юбилеен мач на стадион "Васил Левски", легендата на родния футбол Христо Стоичков организира нов мегасблъсък. На 20 септември в Стара Загора Дрийм тиймът на "Барселона" от 90-те години ще се изправи срещу част от най-добрите български играчи за всички времена. 

Носителят на "Златната топка" разкри, че всички величия, с които е играл в Барса са приели с удоволствие да пристигнат в България. Стоичков уточни, че е избрал Стара Загора, защото с този град са свързани първите му стъпки във футбола.

"Избрах Стара Загора, защото също съм минал оттам. Историята ми е малко по-различна от другите, просто през 1985 година трябваше да вляза и войник в Стара Загора. Първите ми стъпки и като футболист са от този град. Преди да навляза в големия футбол, след наказанието ЦСКА - Левски, трябваше 6 месеца да бъда в Стара Загора. Този град ми е показал голямо уважение", каза бившият нападател на каталунците в предаването "120 минути" по bTV.

Стоичков разкри, че следващата година се подготвя голяма изненада в София: "Аз съм горд с това, което стана за 50-годишнината ми и за мача на Димитър Бербатов. Догодина, живот и здраве, ще направим нещо уникално и в София. Голяма изненада ще е."

Българският футбол живее със спомена за САЩ'94 и не може да надскочи нивото си, убеден е носителят на трофея в Шампионската лига.

"Стигнахме дотам, че още живеем в 1994 г. Не се е променило нищо, това е голямата беля. Нито се работи в детско-юношеския футбол, говори се постоянно за корупция. Ако не променим нашето мислене да подготвяме децата в детско-юношеския футбол и само да мислим за този или онзи трансфер, няма как да стане", уточни Камата.

От няколко години бившият капитан на националния отбор влиза в ролята на журналист за телевизия Унивижън. 

"На мен ми се пада да правя филми - за Лионел Меси, Луис Суарес, Неймар, Диего Симеоне или пък Жозе Моуриньо. Тази година планирам интервюта с Чики Бегиристайн и Пеп Гуардиола. Искам да направя един голям материал за Югославия. Ще анализирам цялата история на югославския футбол - като започнеш от Босна и Херцеговина, Хърватия, Сърбия, Македония и Черна гора. Всички тези страни едно време бяха градове и са играли за националния отбор на Югославия. Макар че сега са с различен флаг, тези хора продължават да са приятели и да се уважават", сподели плановете си Стоичков.

Освен това той разкри, че мечтае един ден да вземе интервю от Антонио Бандерас, защото той е символ на неговото поколение и на испанското кино. Легендарният нападател добави, че колкото и да иска да популяризира българската култура и традиции би било изключително трудно да обясни на испанската си аудитория кои са Стоянка Мутафова, Стефан Данаилов, Аня Пенчева, Иван Иванов, Татяна Лолова и Николай Славеев.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки