Младен Додич: Не гледам на Локо като на втородивизионен тим

Ще бъда доволен, ако върна отбора там, където му е мястото в елита, каза сръбският треньор на червено-черните

Младен Додич: Не гледам на Локо като на втородивизионен тим

Преди месец и полови­на ръководството на Локомотив София обяви назначението на сър­бина Младен Додич за стар­ши треньор на тима. След края на миналия сезон Явор Вълчинов напусна след раз­личия с ръководството от­носно целите и амбициите. Додич е познато име в Сър­бия, но не толкова у нас. Ден преди първия мач за се­зона в "Надежда" той отго­вори на въпросите на Тема Спорт".

Г-н Додич, Локо София започ­на сезона със загуба от дубъла на Лудогорец. Какво очаквате от първото домакинство?
- Предстои ни много тежък мач. Ботев (Враца) спечели пър­вия си двубой, но ние искаме да победим пред своите фенове. Желая от мач на мач да играем все по-добре и по-добре. Все пак това е нов отбор, аз съм нов треньор за него и със сигурност ще ни трябва Време, за да се напаснем взаимно. Да станем едно силно цяло. По време на подго­товката играхме контрола с Ботев (Враца), но и при тях, и при нас оттогава има различни изпълнители и това, че ги побе­дихме, няма никакво значение. Не гледаме онзи Ботев (Враца), а този, който победи в първия кръг.

Фаворит ли е Ботев Враца?
- Не. Все пак ние сме домакини и ще разчитаме много на феновете си.

Доволен ли сте от селекция­та, която направихте, и очак­вате ли още нови попълнения?
- Селекцията ни не е завърше­на. Взехме доста нови имена - последните са Семерджиев и Ва­сил Попов. Ако е необходимо, в зависимост от ситуацията, мо­же да привлечем още. Доста дълго време вече лекува конту­зия Александър Горанов. Той по­лучи травма по време на подго­товката и няма да играе и сре­щу Ботев (Враца). Какво искате да постигне­те с Локомотив София през се­зона и какво си поставяте ка­то реалистична цел?

При преговорите с ръковод­ството целта бе Локомотив да е във върха на класирането, да гони позициите, които дават възможност за борба за Първа лига. Да е фактор в първенство­то и да играе добре. Важно е съ­що така развитието и налага­нето на млади играчи. Смятам, че за всичко това е нужно вре­ме. Доволен съм от работата с всички в клуба, които много ми помагат бързо да се адаптирам към българския футбол. Но той не е много по-различен от сръбския.

Как се стигна дo идването ви в Локомотив София?
- Познанството ми със собственика Иван Василев дати­ра отпреди 4 години. Тогава бях начело на Ягодина и се готвехме за квалификациите за Лига Евро­па в Банско. Играхме контрола с Локомотив София, тогава разго­варях с Василев, който беше ви­цепрезидент. Ягодина спечели и оставих добри впечатления у него. Това бе добра препратка за моето сегашно ангажиране в Локомотив София. Имах и други предложения, предимно от ро­дината ми. Но аз исках да проме­ня обстановката, да дойда да работя в България. В Сърбия ве­че съм водил доста тимове, включително и младежкия наци­онален отбор. С Ягодина дори завърших на трето място, иг­рахме Лига Европа.

Това, че Локо Сф е във Вто­ра лига, не ви ли притесни?
- Не, не ме уплаши. Аз не гле­дам така на Локомотив. Той е познато име и в Сърбия. Клубът е с богата история и традиция. Затова и не гледах на Локомо­тив като на втородивизионен тим. Неговото място е в ели­та. Ще бъда доволен, ако успея да го върна там. Заслужават го всички - и феновете, и играчи­те, и ръководството. Вече ме­сец и половина съм в клуба и виж­дам емоцията, с която всички говорят за Локомотив София.

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки