Резервата Домо донесе първа победа на Верея (ВИДЕО)

Старозагорци се измъчиха, но измъкнаха късни 3 точки срещу Етър в Ловеч

Резервата Домо донесе първа победа на Верея (ВИДЕО)

Верея (Стара Загора) постигна много трудна, но сладка победа с 1:0 срещу Етър (Велико Търново) на Градския стадион в Ловеч. Единственото попадение в последната среща от третия кръг на Първа лига реализира резервата Валери Домовчийски в 86-та минута след страхотна игра на колегата му в атака Георги Андонов.

 

Старозагорци доминираха в хода на целия мач и заслужено се поздравиха с успех. Това беше първа победа за тима от началото на сезона в Първа лига.

 

Почански от великотърновци се контузи в загрявката и беше заменен в стартовия състав от Мартин Станкев. В третата минута Верея имаше шанс да открие. Здравко Илиев изведе Меди Фенуш, но последният отправи неточен удар по земя. В 8-та минута Георги Андонов изпусна златен шанс. Нападателят получи топка от фланга от Илиян Йорданов, но ударът му от близка дистания беше избит от вратаря на болярите Христо Иванов. Старозагорци продължиха натиска и приложиха много високо темпо. 

 

Първият удар на символичните домакини беше дело на влезлия в игра по неволя Мартин Станкев. Малко по-късно удар на Цветомир Тодоров от пряк свободен удар мина близо. В 16-та минута Фенуш имаше нов добър шанс. Той отново бе изведен от дясно, ноо от малък ъгъл не уцели вратата. Двата тима бяха много активни в атака.

 

След преполовяването на първото полувреме головите ситуации намаляха, но гостите продължиха да са по-добрият отбор на терена. В 40-та минута Бенгюзов беше изведен зад защитата в перфектна позиция, но точно преди да стреля топката му беше избита от противников бранител.

 

След почивката Верея продължи да е по-активният отбор на терена. След час игра Фенуш получи нов шанс да открие, но отново пропусна. Той не се възползва от хубаво центриране на Здравко Илиев отдясно. Ударът му от воле мина встрани. Веднага след това Илиян Илиев пусна Валери Домовчийски в опит да увеличи моща в атака.

 

Великотърновци приеха играта в своята половина. Те позволяваха центрирания от страна на противника, но защитата във виолетово игра сигурно. Един от редките удари на Етър беше дело на Кямил в 83-та минута, но той бе твърде лек.

 

В 86-та минута логичното се случи. Георги Андонов сътвори много красив пробив между няколко защитници във виолетово. След това подаде на Домовчийски. Бившият нападател на Левски финтира и стреля. Вратарят на домакините докосна топката, но въпреки това тя се вплете в мрежата му за 0:1.

 

Етър осъществи известен натиск в последните минути, но той не даде никакъв резултат освен няколко центрирания. Така тимът на Станислав Генчев остава без победа в Първа лига.

 

Етър - Верея 0:1 

 

Етър: 1.Христо Иванов, 25. Александър Александров, 21. Венцислав Василев, 4. Иван Скерлев ,30. Димо Атанасов, 20. Яни Пехливанов,88. Йордан Апостолов, 91. Цветомир Тодоров (Стефан Неделчев 85'), 7. Мартин Станкев (Джихат Кямил 55'), 9. Иван Петков (Тодор Колев 79'), 73. Иван Стоянов  

 

Старши треньор: Станислав Генчев

 

Верея: 12. Георги Аргилашки 21. Здравко Запрянов, 4. Селим Бен Джемиа, 33 Мирослав Енчев, 15 Костадин Слаев, 20 Венцислав Бенгюзов (Петър Витанов 76'), 8 Oсман Балде, 10 Елиаш Да Силва (Валери Домовчийски 60'), 9 Меди Фенуш (Илия Мунин 90'), 11 Илиян Йорданов, 7 Георги Андонов   

 

Старши треньор: Илиян Илиев

 

Стадион: Градски стадион (Ловеч)

 

Главен съдия: Георги Димитров (София)

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки