Боби Михайлов в подкрепа на аматьорския футбол

БФС кандидатства и спечели проект по програмата „FIFA Forward”

Боби Михайлов в подкрепа на аматьорския футбол

По инициатива на президента Борислав Михайлов, Българският футболен съюз кандидатства и спечели проект по програмата „FIFA Forward” към Световната футболна централа, като основната цел на проекта е подпомагането на аматьорските футболни клубове. Близо 100 клуба в аматьорския футбол в България от Трета лига и „А“ областните групи ще бъдат обезпечени материално с всички необходими тренировъчни пособия съобразно индивидуалните им нужди - 1500 топки с лиценз „FIFA“, 640 мрежи за врати, 1320 флагчета за корнер и 6000 конуси.



Тимовете от Трета лига ще имат възможност да се възползват от новите топки със старта на новия сезон, жребият за който бе теглен в понеделник.



Както е известно, президентът Михайлов стана първият българин, член на структура на Световната федерация по футбол (ФИФА). Той вече е част от една от най-престижните комисии към ФИФА – Комисията за развитието на футбола, която се занимава със стратегическото развитие на играта, правилата, анализира основните аспекти на футбола, обучението и техническото развитие. 

 

Като основа на футболната пирамида развитието на аматьорския футбол е сред приоритетите на Българския футболен съюз. Именно поради тази причина, Българският футболен съюз и Националното сдружение на Общините в Република България планират да организират работна среща, в която ще вземат участие Зоналните и Областни председатели на БФС и отговорниците по спорт към 28-те областни центрове. На семинара ще бъдат представени и разяснени всички съвременни тенденции и добри практики в развитието на масовия футбол, в частност на ниво детски градини и начално образование 1-4 клас за момчета и момичета, като инструмент за здравословен начин на живот. 



С цел да осигури възможно най-добър пример за подрастващите, Българският футболен съюз предоставя билети на всеки от аматьорските футболни клубове за домакинските мачове на България в световните квалификации срещу Швеция (31 август) и Франция (7 октомври) на стадион „Васил Левски“. Така едновременно футболните таланти ще имат възможността да се докоснат до магията на световните звезди и да получат вдъхновение.

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки