Лудогорец вкара три, но след грешка и късметлийски гол Апоел продължава напред (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двата тима завършиха с човек по-малко, гостите изпуснаха и дузпа в края

Лудогорец вкара три, но след грешка и късметлийски гол Апоел продължава напред (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец победи с 3:1 Апоел Беер Шева в реванша игран на „Лудогорец Арена”, но заради допуснатия гол отпадна от надпреварата с общ резултат 3:3, а израелският тим продължава в плейофите за влизане в групите на Шампионска лига.

Лудогорец имаше да заличава пасив от два гола и го стори още през първата част след две попадения на Вандерсон. Нов гол вкара Марселиньо след почивката, но в 61-ата грешка на Кафу в центъра доведе до атака и късметлийски  гол на гостите. Огу пропусна дузпа, а и двата тима остана с човек по-малко след два жълти картона на Охана и директен червен на Марселиньо.

След отпадането си Лудогорец ще продължи участието си евротурнирите, но в Лига Европа.



С два светкавични удара през първото полувреме Лудогорец преодоля изоставането от първия мач, а точен и  в двата случая бе Вандерсон.



Лудогорец започна ударно срещата и положенията пред вратата на Апоел не закъсняха.

В 5-ата минута Лукас Саша центрира от десния фланг за Марселиньо в пеналта, последният обаче остана под топката и не съумя да нанесе удар.



Четири по-късно при светкавична контраигра „орлите” поведоха в резултата на „Лудогорец Арена”. Марселиньо подхвана атаката и задържа умело в централната зона, комбинира с Кафу, който му върна и го изведе отдясно, Марселиньо центрира прецизно в наказателното поле, където Вандерсон завърши с точен удар с глава.

Последва отстъпване на Лудогорец в защита и домакините отстъпиха инициативата, но израелският тим не сътвори нищо опасно в предни позиции.

В 24-ата Натанаел центрира отляво, топката бе изчистена лошо и отиде към Вандерсон, но ударът му бе спрян от бранител, а Кафу направи нескопосана добавка и прати далече в аут.



Малко по-късно Вандерсон отново бе главно действащо лице за българския тим, но диагоналният му удар прати топката покрай страничния стълб.

 При неуспешна атака на гостите в 33-ата минута капитанът Светослав Дяков овладя топката, направи страхотно центриране за Вандерсон, който останал сам срещу вратаря показа хладнокръвие и финтира стража, а на празна врата нямаше как да сгреши и резултатът от двата мача бе изравнен.



След почивката „орлите” продължиха да търсят нов гол, който стана факт в 56-ата минута. Кафу се пребори за топката в централната зона и пусна за Марселиньо, той шутира в движение, но се получи рикошет. Последва игра с глава на Кафу, същото стори и Кешеру и кълбото попадна в нахлуващия на скорост Марселиньо, който с точен изстрел оформи класиката.



Пет минути по-късно обаче гостите се върнаха в мача с гол. Кафу прекали с техниката и топката му бе отнета, което доведе до атака отляво, Мохамад Гадир нанесе плътен удар, но Моци се намеси. Топката обаче прехвърли вратаря на „орлите” и влезе във вратата.

Всичко можеше да приключи в 73-ата минута, когато Гадир бе изведен сам срещу Броун, но ударът му бе крайно неточен и извади в аут.

В 80-ата разградчани вкараха гол, който обаче бе правилно отменен заради засада на Марселиньо.



В 85-ата минута Игор Пластун изчисти с шпагат топка в корнер, но игра с ръка, което бе видяно от главния рефер и бе отсъдена дузпа за Апоел. Огу обаче заложи на силата и от бялата точка прати в аут.

Две по-късно резервата Охана получи втори жълт картон и остави Апоел с 10 човека в заключителните минути.



Лудогорец подложи на сериозен натиск своя съперник, но така се откри в защита и в добавеното време Нвакаеме бе изведен в предни позиции, но нацели гредата.

Марселиньо пък получи директен червен картон и бе изгонен малко преди края.

Апоел удържа на натиска и благодарение на гола си на чужд терен ще играе в плейофите за влизане в групите на Шампионска лига.

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки