Спорна дузпа пречупи Ботев в реванша (ВИДЕО)

"Канарчетата" загубиха с 0:2 втория мач игран в Мадейра

Спорна дузпа пречупи Ботев в реванша (ВИДЕО)

Ботев Пловдив отпадна в третия предварителен кръг на  Лига Европа след загуба с 0:2 в реванша срещу Маритимо. В първия мач двата тима не си вкараха гол и всичко бе решено във втория двубой  игран в Мадейра. Португалците постигнаха чиста победа след попадения на Пиньо от дузпа в 34-ата и Валенте в 49-ата и продължават в плейофната фаза на турнира.

Още в първите минути на двубоя Маритимо се хвърли в атака и принуди „жълто-черните” да се приберат в собствената си половина. Въпреки предимството във владеенето на топката и офанзивата, Маритимо не успя да застраши вратата на Чворович през първия половин час от двубоя.

Първото чисто положение се откри пред тима на гостите в 25-ата минута. Косоко пусна за Панов, той навлезе в наказателното поле и се освободи от бранител, след което стреля по земя, но право във вратаря, който успя да спре кълбото с крак.

В 32-ата при центриране от фаул Пламен Димов бе бутнат в гръб от противников играч, след което българинът блъсна с ръце Родриго Пиньо и последният се размина с топката, за което съдията посочи бялата точка, а самият Пиньо реализира минута по-късно.

В края на полувремето и двата тима имаха по едно добро положение, с което можеха да променят резултата, но първо Чворович показа класа и спаси, а в последната минута „канарчетата” нямаха късмет след удар на Виктор Генев.

В 44-ата Ерден Шен получи в наказателното поле и успя с глава да насочи към близкия на вратаря ъгъл, Чворович обаче реагира бързо и успя с плонж да избие в корнер. В следващата минута пък Ботев имаше възможност да изравни, но след центриране от корнер Генев стреля с глава близо до страничната греда.

Бърз гол на Маритимо след почивката приближи португалците до следващата фаза в надпреварата. В 49-ата минута Панов загуби лесно от Беса, той напредна и подаде на Валенте, който с плътен удар покачи на 2:0.

Йордан Минев не успя да се възползва от слабо изчистване на противников играч в 59-ата и би силно над вратата, а минута по-късно мощен шут на Бризола бе избит от вратаря Шарлес.

Добра намеса на Чворович в 65-ата след удар на Ерден Шен предотврати трети гол в мрежата на гостите, а по-късно спаси и след коварен удар на Родриго Пиньо.

В последните минути играта се накъса от множество нарушения, а опитите на „жълто-черните” да притеснят отбраната на Маритимо с високи топки не сполучи и домакините спечелиха реванша с 2:0.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки