Пирин ще спира лидера с нова халфова линия

Гонзо с колебания за защитата преди гостуването на „Христо Ботев"

Пирин ще спира лидера с нова халфова линия

Пирин ще се опита да спре победния поход на Черно море тази вечер в Благоевград.

До момента варненци са безапелационни в първенството - три победи от три мача, при това без допуснато попадение, головата им разлика е 6:0.

Треньорът на орлетата Милен Радуканов обаче има да решава доста проблеми в халфовата линия. На него вече му се наложи да преквалифицира като офанзивен полузащитник Костадин Ничев, защото Аймен Суда е наказан.

Последният няма да е на разположение и срещу варненци. Не по-малко влияние ще окаже и липсата на Антон Костадинов, който получи червен картон в предишния кръг срещу Берое. Опитният халф ще бъде заместен от Тодор Траянов, който ще действа до Тодор Паланков.

На вратата на „орлетата” ще бъде Благой Макенджиев, а Радуканов няма намерение да пипа карето пред него и то ще бъде в състав Башлиев, Сандев, Николов и Попев.

По крилата ще действат Даниел Младенов и Димитър Благов - последният е автор на двете попадения на благоевградчани от началото на сезона.

На върха на атаката ще е Станислав Костов. На резервната скамейка пък ще е пълно с юноши на клуба.

Пирин взе четири точки до момента, но всичките далеч от дома. Тимът се изложи в единствения си мач на "Христо Ботев" - загуби с 0:1 от новака Септември София и сега ще се опита да зарадва феновете си с успех над лидера.

В предишните две домакинства на Черно море орлетата не успяха да бият - паднаха на старта на миналата кампания с 1:3, а година по-рано, отново в първия кръг - изпуснаха победата в добавеното време - 1:1. Последният успех е от 6 декември 2015 година - с категоричното 4:0.

Витиня, Николай Минков и Емил Янчев пропускат гостуването на Черно море. Вчера сутринта варненци проведоха тренировка на стадион "Тича", а преди нея моряците имаха видеоразбор.

След заниманието те отпътуваха за София, където бяха на лагер преди двубоя. Когато един отбор върви, промени не се правят, гласи футболно клише.

Но треньорът Георги Иванов се колебае дали да не пусне като титуляр централния защитник Александър Александров.

Ако това се случи, то ще доведе и до промени в халфовата линия - там ще бъде преместен Александър Цветков, а на пейката може да седне капитанът Георги Илиев. Очаква се атаката отново да бъде водена от Цветелин Чунчуков, а Марек Кузма да остане резерва.

Мачът Пирин – Черно море стартира в 21:00 часа и ще бъде излъчван от Диема спорт. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки