Сензациите в пресата: Берое сътрудничи с Лестър, Боримиров заплашен със санкция

Сензациите в българската спортна преса от днес, 7 август 2017 г., понеделник

Сензациите в пресата: Берое сътрудничи с Лестър, Боримиров заплашен със санкция

 Сензациите в българската спортна преса от днес, 7 август 2017 г., понеделник: 


Тема спорт: Берое подписва договор с Лестър


Берое ще подпише договор за взаимно сътрудничество с Лестър, разбра "Тема Спорт". На първо време то ще е свързано с академията на заралии. За начало вече няколко талантливи играчи отидоха на проби при лисиците. Треньори от ДЮШ на зелено-белите също ще трупат опит в шампиона на Висшата лига за 2016 година.

 
Младите футболисти от ДЮШ на Берое Монир ал Бадарин и Красимир Тодоров оставиха отлични впечатления по време на едноседмичния пробен период, който прекараха в Лестър. Ал Бадарин, който е набор 2005, и Красимир Тодоров, който е набор 2004, се присъединиха към тима на лисиците до 13 години на 30 юли. Те дори минаха и кратък курс по английски.
 
Вчера двамата се включиха в контролата срещу Кристъл Палас до 13 години, която бе спечелена от Лестър с 3:2. Монир реализира първия гол в мача, а асистенция за втория направи Тодоров.
 
Юношите на Берое се появиха в игра през втората част и помогнаха на отбора си да направи пълен обрат, след като до почивката лондонският тим водеше с 2:0. Двамата се прибират днес в България. През цялото време те са били придружавани от треньора в школата Радостин Александров. Именно негова е основната заслуга за сближаването на отношенията между двата клуба.
 
Очаква се до края на годината човек от академията на лисиците да пристигне в Стара Загора и да даде насоки за развитие на местната школа. Най-големият проблем за Берое остава изграждането на общежитие за талантите. Новият шеф на ДЮШ на Берое Ивко Ганчев пое нещата в свои ръце в средата на юни. Той има солидни връзки и с доста турски клубове, от които също се очаква да бъде черпан опит.


Тема спорт: И Боримиров заплашен сьс санкция, крещял по бригадата



Спортният директор на Левски Даниел Боримиров също е заплашен от санкция. След мача треньорът на Верея Илиан Илиев разкри, че хора от щаба на сините са отправяли викове срещу реферите в тунела, явно визирайки началника на столичани.

 
В БФС обаче предстои да разгледат доклада на съдийския наблюдател Кольо Данев, както и на делегата на мача. Те трябва да посочат дали е имало нередности в тунела, за каквито съобщи Илиан Илиев.
 

От Левски имат претенции не само за зачетения първи гол на Верея и отмененото попадение на Димитър Пиргов. Те претендират и за неправомерно спряна със засада голова атака на Габриел Обертан.

Меридиан мач: На "Армията" решават кой да влиза с МПС

Преди дни сайтът на ЦСКА обяви, че от тази седмица е влязла в сила забрана от общинската дирекция „Зелени системи” за влизане на автомобили на територията на Борисовата градина, което ще принуди футболисти, треньори и ръководство да ходят пеша до стадион „Българска армия“.
 
Решението на Столичната община бе продиктувано от това да се намали движението на автомобили в парка. Най-сериозен проблем са почивните дни, когато някои части от Борисовата градина се превръщат в паркинги, тъй като повечето хора не желаят да оставят колите си на платените места, увеличаващи се с всеки изминал ден.
 
Вчера обаче стана ясно, че е настъпила промяна. До стадион “Българска армия” ще бъдат допускани МПС-та, но само тези, които са заявени от ръководството на ЦСКА или БФС. В това число влизат клубни автобуси, автомобили на играчи, треньори и служители, линейки, коли на полицията и пожарната.
 
Меридиан мач: Камбуров иска 40 000 лева на ръка от Берое

Мартин Камбуров е поискал 40 000 лева на ръка, за да подпише договор с Берое, научи „Меридиан Мач“. Въпреки че разсипаха с 4:1 Славия, заралии продължават да из-питват проблеми с поста на централния нападател. Дълго време от Берое се надяваха, че ще успеят да си осигурят услугите на Димитър Бербатов и така хем ще си направят реклама, хем ще имат качествен нападател, който да вдигне класата на отбора. Камбуров бил склонен да направи компромис със заплатата си, но бил категоричен за въпрос ната сума на ръка. Легендарният голмайстор взимаше доста скромна за името си и възможностите си заплата в Локо (Пд), но също бе уговорил добра сума при подпис ването си.
 
Нападателят се раздели с тима от „Лаута“ преди две седмици, но иска да продължи кариерата си в елита, за да продължи с чупе-
не на головите рекорди. В момента Императора има 189 попадения и е на четвърта позиция във вечната ранглиста на елита. На 5 гола пред него е Динко Дерменджиев.


Меридиан мач: "Смърфовете" са дали срок на Иса

От Локо (Пд) са дали срок на Исмаил Иса бързо да им отговори дали ще приеме предложения му договор от клуба. Известно е, че нападателят има оферта от „черно-белите“, но самият той още се ослушва, тъй като се надява да успее да си уреди бързо трансфер в чужбина. За последно Иса носи фланелката на вице-шампиона на Молдова Дачия Кишинев. Миналият и през Левски голмайстор наскоро отказа предложението на Александър То-маш да се върне в Берое, но все още не
е казал „не“ на „смърфовете“. Треньорският щаб на Локо (Пд) обаче иска бързо да научи дали може да разчита на Иса или да търси спешно нападател от чужбина, тъй като шампионатът вече се разгаря, а пловдивчани така и нямат централен нападател и в тази роля е принуден на играе Дани Кики.
 
Локо (Пд) се надява да бъде подсилен още от юношата на клуба Симеон Райков и Асен Георгиев, които също тренират с „черно-белите“ и би трябвало да останат на „Лаута“ за сезона.
 
 

 

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки