Три от три за Локо (София) след 2:0 над Вихрен

Отборът на Локомотив София победи състава на Вихрен с 2:0 в среща от 18-ия кръг на „А” група. Попаденията отбелязаха Димо Атанасов в 58-ата минута и Христо Златински в 82-ата. Това е трета последователна победа за „софийските железничари”, които се представят повече от убедително от началото на пролетния полусезон.

Три от три за Локо (София) след 2:0 над Вихрен

Отборът на Локомотив (София) победи състава на Вихрен с 2:0 в среща от 18-ия кръг на „А” група. Попаденията отбелязаха Димо Атанасов в 58-ата минута и Христо Златински в 82-ата. Това е трета последователна победа за „железничарите”, които се представят повече от убедително от началото на пролетния полусезон.

Първото полувреме започна равностойно, като по-деен бе отборът на Локомотив. Още в началните минути играчите на Окука имаха шанс да открият, но след центриране от корнер двама играчи на Локо се разминаха с топката. Златински и Балдовалиев имаха шанс да открият резултата, но от изгодни позиции стреляха неточно.

Малко по-късно новото попълнение на „железничарите” Мартин Камбуров получи удобна топка от Балдовалиев, но стреля покрай вратата. До края на първата част гостите от Вихрен предимно се бранеха и не поглеждаха към вратата на Галев. Резултата на почивката бе 0:0, но домакините трябваше да съжаляват за изпуснатите възможности.

Второто полувреме започна с натиск на домакинския отбор, който търсеше да отбележи, така важния първи гол. Това се случи в 58-ата минута, когато Златински центрира от фаул, Атанасов се измъкна и с глава от 6-7 метра разстреля Лучини. След това попадение играчите в „червено-черно” напълно доминираха по терена, като създадоха куп голови положения. Атанасов, Русев, Камбуровв и Балдовалиев правиха каквото си поискат със защитата на Вихрен, която трудно удържаше атаките на Локомотив.

Преднината на домакините стана 2:0 в 82-ата минута, когато Христо Златински с топовен шут от около 30-тина метра разстреля Лучини и взриви стадиона в квартал „Надежда”. До края на срещата нямаше сериозни възможности за гол, като срещата приключи при резултат 2:0 в полза на Локомотив (София).

След този мач играчите на Драгомир Окука имат актив от 31 точки и заемат 4-ата позиция, докато тимът на Вихрен има 16 точки и е на 13-то място.

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки