От Пирин обясниха защо таксите в ДЮШ се повишават с 5 лв.

Винаги ще се стремим да сме отворени за младите таланти от региона, пишат от клуба

От Пирин обясниха защо таксите в ДЮШ се повишават с 5 лв.

Във връзка с интереса около решението таксите в ОФК Пирин ЕООД Благоевград да се повишат с 5 лв., ръководството на клуба внася следното уточнение, нужно след спекулациите в някои медии:

"Откакто ОФК Пирин е общински клуб, това е първото повишение на такси.

През 5-те си години на съществувание, таксите не са променяни, а бяха на базисна цена, определена въз основа акумулиране на разходите в школата.

В тези 5 години, школата на клуба отново се върна на подобаващото си място – водеща и най-желана за развитие на децата в югозапада.

Възловите възрасти, тези в U15, U17 и U19, заиграха в най-елитните първенства на България, което от своя страна довежда до по-големи разходи.

Бяха осигурени нови треньорски кадри с лицензи, които да подготвят талантите.

От две години насам, последният набор в ОФК Пирин, този който е старша възраст, е освободен от такси.

Политиката на клуба за развитие на собствени кадри неизменно включва заплащането на такси. Такива са практиките във водещи школи у нас и на запад.

ОФК Пирин винаги ще се стреми да е отворен към младите таланти от региона и да е добър пристан за всички желаещи и можещи да постигнат някакво ниво в играта футбол."

Novsport.com припомня, че днес Пирин излиза в поредна контрола, като пиринци отново ще срещнат в спаринг Германея С. Баня.

Мачът е от 18:30 на базата в Рилци. В него ще вземе участие и новодошлият на проби ирландец Конър Хендерсън.

Орлетата подновиха занимания вчера вечерта, като всички налични състезатели се включиха активно в тренировката. Контузени няма.

Междувремено излязоха датите за две срещи на пиринци през този месец, като на 18.08 от 21:00 зелените ще домакинстват на Левски, а на 27-ми, в същия час, е гостуването на Лудогорец.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки