Ботев спечели за първи път Суперкупата след дузпи срещу Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

След 90 минути двата тима завършиха при резултат 1:1, Марселиньо пропусна от бялата точка при дузпите

Ботев спечели за първи път Суперкупата след дузпи срещу Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев Пловдив спечели за първи път в своята история Суперкупата на България след победа над Лудогорец при изпълнение на дузпи. През първото полувреме „канарчетата” поведоха с фамозен гол на Тодор Неделев от фаул, а разградчани изравниха след почивката благодарение на Вандерсон. След 1:1 в редовното време двубоят мина директно към дузпите, където първата бе изпълнена от Марселиньо, но Кайзер спаси. След това „канарчетата” вкараха и петте дузпи и грабнаха трофея.

Двубоят за Суперкупата започна с преса на Ботев, като „канарчетата” изненадаха своя противник с офанзивната си игра на старта в Бургас.



В 10-ата минута Лазар Марин пробва плътен удар по земя, но Хорхе Броун внимаваше и успя да парира.

В 16-ата минута Ботев поведе в резултата след блестящо изпълнение на Тодор Неделев от фаул, който от близо 25 метра прати в горния десен ъгъл на вратата и не остави никакъв шанс на Броун да спаси.

Попадението „събуди” разградчани, които се хвърлиха в атака и принудиха „жълто-черните” да се бранят до края на полувремето.

В 28-ата минута Марселиньо можеше да повтори изпълнението на Тодор Неделев при гола, но ударът му от фаул срещна страничната греда. Две минути по-късно Вандерсон стреля отдясно по диагонала, Кайзер успя да отбие с усилие, а Анисе от малък ъгъл нямаше късмет и прати в гредата.

За трети път късметът покри „жълто-черните” в добавеното време, когато след удар на Анисе топката бе отклонена от Кешеру, но кълбото рикошира в напречната греда.



Малко преди края на първото полувреме Мисиджан бе изпуснат от отбраната, но нападателят на „орлите” не се ориентира добре и не успя да уцели топката от чиста позиция.

Лудогорец продължи с атаката и през второто полувреме и трябваха само две минути на „орлите” да върнат равенството в мача. В 47-ата при атака отляво Кешеру получи в наказателното поле и обърна с гърди към влизащия на скорост Вандерсон и бразилецът завърши точно атаката за 1:1.

Натискът на „зелените” продължи и след попадението, а Ботев разчиташе на контраатаките, които щяха да бъдат много по-опасни при едно по-добро последно подаване.

Виана получи на добра позиция в пеналта, но стреля неточно с глава, а Крум Стоянов пък можеше да изненада „орлите” в 72-ата, но прати покрай гредата.

В 78-ата пък Марселиньо бе близо до втори гол за Лудогорец, но силният му шут от границата на наказателното поле мина опасно близо до целта.

Нов гол не падна на ст. „Лазур” до края на редовните 90 минути, след което носителят на Суперкупата трябваше да се реши директно след изпълнение на дузпи, без да има две продължения по 15 минути.



Марселиньо пропусна още първата дузпа, след което всички останали футболисти бяха точни от бялата точка и така Ботев Пловдив спечели Суперкупата на България за първи път в историята си.

Илиан Илиев: Най-важното е, че не получихме гол от Пирин

"Липсваше ни последния удар, за да победим", каза треньорът на Черно море

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Отборът на Народното събрание завърши 4:4 с ветераните на Ботев (Вр)

Мачът се игра на стадион "Христо Ботев"

Ботев Пловдив призова феновете за въпроси към спортния директор

Артур Платек е готов да отговори на всички запитвания от привържениците

Кордоба и Ван дер Каап отново в групата на Левски

Фабио Лима също ще е на линия за мача с Берое

Убиецът на Ферарио Спасов е летял с 165 км/ч

Футболният специалист загина на място след като беше ударен

Белчев умува атаката на ЦСКА за Арда

Специалистът избира между Данило Асприля и Фернандо Каранга за върха на нападението

Роял Унион Сен Жилоа хареса Хосе Кордоба

Панамецът има оферти и от Лига 1 и Чемпиъншип

Черно море затваря редовния сезон с битка в Благоевград

Пирин посреща "моряците" от 15:15ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки