Сензациите в пресата: Славчев в ЦСКА, Левски бави трансфер

Сензациите в българската спортна преса от днес, 10 август 2017 г., четвъртък

Сензациите в пресата: Славчев в ЦСКА, Левски бави трансфер
Сензациите в българската спортна преса от днес, 10 август 2017 г., четвъртък:

 
Меридиан мач: ЦСКА взима под наем Симеон Славчев

Националът Симеон Славчев може да премине в ЦСКА до дни. Той вече е бил поканен от шефовете на "Армията" като е дал положителен отговор. За да се осъществи трансферът обаче, се чака зелена светлина от клуба, който държи правата му - Спортинг Лисабон. Славчев не попада в плановете на "лъвовете", които всячески се опитват да намерят отбор, който да го купи.

Полският Лехия Гданск, където Славчев игра през миналия сезон, вече предложи 1 млн евро на Спортинг, които обаче бяха отхвърлени. Така че реално не се вида как ЦСКА ще го закупи. Той може да дойде под наем до края на сезона и през следващото лято да бъде преговаряно за евентуалния му перманентен трансфер.
Преди няколко дни приключиха неуспешните проби на славчев в ангийския втородивизионен Бирмингам. Родният халф се опита да впечатли мениджъра на сините Хари Реднап, но в крайна сметка до договор не се стигна.

Роденият през 1993 г. футболист познава отлично ръководителите на ЦСКА, с които работи в Литекс от 2008 до 2014 г. Тогава той бе продаден на Спортинг Лисабон за 2,5 милиона евро. Славчев така и не успя да се наложи на "Жозе Аваладе", като бе отдаван под наем в Болтън, Аполон Лимасл и Лехия Гданск.

Тема спорт: ЦСКА без Симао поне и в следващите 2 мача


 
Героят от последното издание на вечнот одерби Давид Симао ще пропусне трети пореден мач на ЦСКА. Той не попадна в групата за гостуването на Ботев (6:2) и домакинството на Локо Пд (4:1), а сга ще остане извън 18-те и за срещата със Септември. Двубоят е в петък от 21:00 ч. на националния стадион "васил Левски", а билетите за сектор Г са по 12 лева.

Симао играта за последно при загубата от Лудогорец на "Армията", когато получи контузия и все ощ не сее възстановил. Той едва ли ще бъде на линия и за домакинството срещу Витоша Бистрицав шестия кръг. не е ясно дали щее готов и за визитата на Берое на 26 август, събота. В негово отсъствие в средата на терена ще си партнират сънародникът му Рубен Пинто и Кристиян Малинов, който откри головата си сметка с екипа на ЦСКА при домакинството на Локо Пд, когато вкара втория гол в срещата.
 
Тема спорт: Роси даде срок за доказване от 2 седмици


 
Новият треньор на Левски Делио Роси е дал срок от две седмици на всички играчи в състава да се докажат. толкова ще продължи гратисният период, който ще има всеки, за да разгърне потенциала си. Той е обявил пред футболистите, че за него няматитуляри и резерви, а всеки щ получи равен шанс, за да се докаже пред него. И в зависимсот от представянето в тренировките Роси ще преценява кой каква роля ще има в състава.

Специалистът вече обяви, че ще иска да изгради балансиран състав. Той и помощниците му са отчели, че Левски има твърде пропусклива отбрана, а от друга страна, много трудно стига до голови положения. Отделно от това, той не е останал доволен от кондиционното състояние на играчите. Тези изводи Роси е направил на база на изгледаните мачове на Левски. Той е наблюдавал абслютно всички двубои на сините от този сезон.

Желанието на Роси е в Левски да продължи да използва любимата си схема 4-3-3. За целта обаче на него ще му трябва още един флангови играч, освен Габриел Обертан. Затова няма да е изненада, ако сините се подсилят с крило. Наред стова Роси е отчел, че Левски има проблем в центъра на защитата, и по-точно в лявата й част - на този пост действа Димитър Пиргов, който е в слаба форма от началото на сезона. Вдясно пък е Давид Яблонски.

В първите дни сериозен минус за Роси и помощниците му Феделе Лимоне (асистент), Матиа Винченци (кондиционен треньор) и Доменико Ботичела (треньор на вратарите) ще бъде езиковата бариера.
 
Меридиан мач: Левски бави трансфер, чака "да" от Делио Роси


 
Левски най-вероятно няма да има нов защитник и тази седмица. "Меридиан мач" вече писа, че на "Генера" правят всичко възможно, за да вземат нов защитник. Това е крайно задължително, тъй като Димитър Пиргов играе слабо, а Георги Ангелов изобщо не е бранител. Давид Яблонски пък известно време бе контузен. Така сините са принудени да тъсят нов футболист в тази линия. Изненадващо обаче Делио Роси е предпочел известно време да се оправи с наличния потенциал, вместо да вземе играч. Причината е, че той иска да го избере и затова е стопирал трансфера към този момент. Все пак на "Герена" задържат сделката известно време и чакат заветното "да" от Роси, в случай, че той също се окаже недоволен от потенциала в защитата. Сделката обаче е много малко вероятна до неделя, когато е мачът в Дунав, а първоначалните очаквания бяха точното обратните.

Както е известно, на "Герена" направиха повече от мабащна селекция, но в защита реално конкуренцията е нищожна. Отдясно Милош Цветкович няма алтернатива и се налага да бъде преквалифициран Роман Прохазка. Отляво неубедителният Мики Орачев е в сянката на Иван Горанов. В центъра пък, както споменахме, опции изобщо липсват.
Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки