Състезание по спортно ориентиране "Купа Разлог"

Според графика на домакините от община Разлог на 18 август /петък/ ще бъде състезанието на средна дистанция в местността Предела

Състезание по спортно ориентиране "Купа Разлог"

 На 18, 19 и 20 август ще се състои състезанието по спортно ориентиране "Купа Разлог 2017", съобщиха организаторите на вече традиционната надпревара, която събира за осма поредна година многобройни участници от страната и чужбина.

 
Според графика на домакините от община Разлог на 18 август /петък/ ще бъде състезанието на средна дистанция в местността Предела, чийто старт ще бъде даден в 15:30 часа. На 19 август /събота/ в с. Бачево в 15:30 часа е стартът на надпреварата на класическа дистанция. На 20 август /неделя/ в 10:00 часа в село Баня ще стартират участниците в дисциплината спринт. Награждаването ще бъде два часа по-късно в центъра на село Баня.
 
 
В проявата според предварителните заявки ще се включат над 300 състезатели от 12- до 75-годишна възраст /мъже и жени/ от 30 клуба от страната и чужбина. От чуждестранните състезатели най-многобройна е групата на турските участници - над 150, сред които е и националният отбор по спортно ориентиране на Турция.


Националният турски тим и още няколко отбора от южната ни съседка са избрали Разлог и района за летния си тренировъчен лагер, заради прекрасните условия за подготовка и отличната организация на състезанието "Купа Разлог", съобщиха домакините.
 
 
Организатори на спортното събитие и тази година са Клубът по спортно ориентиране "Пирин" - Разлог, община Разлог и Българската федерация по ориентиране. Сдружение "Международни инициативи за сътрудничество" /МИС/ и фирма "Олимп" отново ще окажат логистична подкрепа на състезанието, съобщи председателят на сдружение "МИС" Костадинка Тодорова.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки