Славия вдига Петков за гостуването на Тича

За Черно море се очаква дебют да направи португалският защитник Витиня

Славия вдига Петков за гостуването на Тича
 Ветеранът Георги Петков е готов за игра и ще пази днес при визитата на Черно море. Той получи травма при победата с 2:0 над Септември София преди 2 седмици, като още в началото на двубоя бе заменен. Очаква се бившият страж на Левски да се завърне за постоянно под рамката, след като Славия се раздели с Марио Кирев. Кирев се представи доста слабо в двубоя с Берое, загубен с 1:4 и беше освободен от клуба.
Пред наставника Златомир Загорчич няма други проблеми и той ще може да заложи на най-доброто.

"Трябва да играем по-добре, отколкото в последния мач с Берое. Това не бяхме ние. Черно море направи много качествен отбор, с опитни футболисти. Играят успешно и явно си заслужават първото място в момента. Те са фаворити", сподели сръбският специалист преди днешната визита. Вчера Славия бе на лагер в Добрич.
 
За Черно море се очаква дебют да направи португалският защитник Витиня. Привлеченият от Лудогорец футболист пропусна първите 4 кръга заради контузия, но вече е напълно готов за игра. Възстановяването му е отлична новина за наставника Георги Иванов, който срещу белите няма да може да разчита на Мартин Костадинов. Именно юношата на моряците игра по левия фланг на защитата досега, но има проблеми в адуктора. Аут за мача със Славия е и Георги Божилов, който пък е с травма в глезена. Това ще наложи корекции в схемата на Гонзо. Най-вероятно сред титулярите в защита ще се появи Алексндър Александров, като това ще позволи Александър Цветков да бъде преместен в халфовата линия, за да компенсира отсъствието на Божилов.

Като се изключи отсъствиетона двамата контузени, в лагера на моряците нямат други кадрови проблеми. В края на днешния мач с белите за първи път ще бъде използвано и електрическо осветление за клубния стадион, което мина задължителните 72-часови тестове през седмицата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки