Сензациите в пресата: Иван Цветков пропуска гостуването на "Герена"

Опоку започва нов бунт в Левски, наказват Кабаков, Ботев умува за Петър Стоянов

Сензациите в пресата: Иван Цветков пропуска гостуването на "Герена"
Иван Цветков пропуска гостуването на "Герена", пише "Меридиан мач"
 
Звездата на Ботев (Пд) Иван Цветков може да пропусне дербито на втория кръг в „А" група с Левски, научи „Мери­диан Мач". Нападате­лят, който вкара хет­трик срещу Славия, пристигна на „Христо Ботев" именно от столичния гранд през това лято. При под­писването на догово­ра обаче, двата клуба са имали устна дого­ворка Цветков да не играе на „Герена".
 
От Ботев вероятно ще пробват да убедят „сините" да разрешат на Цветков да играе, още повече, че той ве­че е собственост на „канарчетата", а не е преотстъпен. Подоб­на блокираща клауза има обикновено при отдаване под наем. 
 
Играчите на Ботев пък заслужили двойни премии с блестящото представяне срещу Славия. Лично прези­дентът на „канарчета­та" Юли Попов е вля­зъл веднага след пос­ледния съдийски сиг­нал в съблекалнята, където е обявил решението на клубно­то ръковод­ство.
 


Наказват Кабаков след скандалния мач на "Тича", смятат отново от "Меридиан мач"
 
Реферът Георги Кабаков ще отнесе се­риозно наказание заради действията му по време на мача Черно море - Лудогорец, научи „Мери­диан Мач". 
 
Шампио­ните победиха с 3:0 на „Тича", а домаки­ните обвиниха съди­ята за тежкото пора­жение. Варненци до­ри пуснаха жалба срещу Георги Кабаков, като в нея обви­няват рефера за две сериозни тесли - недаден червен картон на халфа на Лудогорец Станислав Ген­чев в 17-ата минута за удар с лакът и за на­рушение на Миро Иванов при второто попадение на шам­пионите. 
 
Освен това Черно море има пре­тенции за две неотсъдени дузпи през първата част и из­гонването на Паломино, което де факто стартира победата на гостите.
 
Скандалният мач на „Тича" беше наб­людаван от трибуни­те от новия шеф на Съдийската комисия Никола Джугански. Той отказа коментар пред „Меридиан Мач" за действията на Кабаков, но спо­ред запознати е бе­сен от отсъжданията на рефера.
 


Нов бунт на "Герена", и Опоку бесен, че е резерва, твърди "Меридиан мач"
 
Нов бунт назрява на „Герена", научи „Мериди­ан Мач". Едно от новите попълнения Агиеманг Опоку е недо­волен от статута си на твърда резерва. Както е известно, откакто дойде на „Герена", той не може да хване ръка в конку­ренцията си със Симеон Райков на левия фланг на атаката. Поради кон­тузията на Рамос, Опоку поигра в мача със Сара­ево, където разочарова тотално и отново отпад­на от групата за двубоя с Черноморец. 
 
Офици­алната версия е възпа­ление на капачката на коляното. От Левски обаче са недоволни от постоянните проблеми с травми на играча и как­то съобщихме, мислят да се разделят с Опоку в края на годината. 
 
По тази причина в сряда ще се проведе специал­на среща между мени­джъра на играча Болеслав Козакевич и изпъл­нителния директор на Левски Иво Тонев. 
 
„Ще се видим с г-н Тонев през седмицата. Ще имаме някои разговори за Опоку, престоят му не започна по най-доб­рия начин", разкри Козакевич пред „Мериди­ан Мач". 
 
Шефът в Левс­ки също потвърди за сбирката. „Увериха ме, че проблемите на Опоку не са сериозни. Не ста­ва въпрос за коляното, което преди е било опе­рирано, а за другото. Ще се видим в сряда с него и мениджъра му и ще се разберем какво ще пра­вим", разкри той.

Както е известно, това не е първият подобен бунт на „Герена" в пос­ледните дни. Другото най-гръмко лятно по­пълнение Жоао Силва също е недоволен от статута си на резерва и поиска повече игрово време. В мача с Черно­морец обаче той не вле­зе дори и за минута в игра. 
 


Ботев умура за Петър Стоянов, пишат от "7 дни спорт" 
 
От Ботев Пд уму­ват дали да привлекат още един футболист от ЦСКА, научи "7 дни спорт". Според запознати става въпрос за универ­салния Петър Стоянов, който стана излишен при червените след краха в евротурнирите срещу словенския Мура.
 
27-годишният футбо­лист е бил предложен на жълто-черните. Сто­янов, който по принцип е дефанзивен халф, може да играе успешно като десен бек и централен защитник, Точно на де­сния фланг пловдивчани умуват дали да не засилят конкуренцията и да се сдобият с алтернатива на включилия се много добре на този пост в от­бора бивш футболист на Левски Стефан Станчев. В близките дни ще стане ясно дали пловдивчани ще излязат с оферта към защитника.
 
В момента Петър Сто­янов е свободен агент и тренира с родния си клуб Сливен. Ако не успее да си намери отбор, халфът ще остане в града на Си­ните камъни. Стоянов премина в ЦСКА през зимата на 2010 г., като едва през миналия сезон стана несменяем титуляр. През пролетта халфът се контузи и след това не на­мери място в селекцията на Стойчо Младенов.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки