Венци Христов: В България следят изявите ми

"Отношението към мен в отбора беше крайно негативно и нямаше начин да остана", казва за престоя си в Албания

Венци Христов: В България следят изявите ми

Шест минути трябваха на българския нападател Венцислав Христов да вкара гол при дебюта си за СКА-Хабаровск. В двубой от VI кръг на руската Премиер лига Христов отбеляза и спаси новия си тим от домакинска загуба в мача срещу Рубин, който завърши при резултат 1:1. Българинът даде интервю след срещата за клубния сайт, в което сподели впечатления от първия си мач. "В ситуацията при гола най-важното беше да запазя концентрация и да уцеля вратата. Разбира се, съжаляваме, че в края изпуснахме победата, но и равенството е положителен резултат. Рубин е голям отбор, а Гьокдениз Карадениз е невероятен футболист. Именно той изработи изравнителния гол. Като цяло мачът беше труден, а Рубин също имаше своите положения. Надявам се феновете да не са много разочаровани от резултат".

Нападателят добави, че все още не се е адаптирал. "Ако трябва да съм честен, още не съм се адаптирал напълно. Отскоро съм в отбора и организмът ми все още не е свикнал с голямата часова разлика. Но нямам избор и трябва бързо да се аклиматизирам. Скоро ни предстои гостуване на Зенит и се надявам да помогна на тима".

Христов се похвали, че в България се следят изявите му и попадението му в дебюта вече е било отразено в медиите. "В България следят изявите ми и вече написаха за първия ми гол. В София прекрасно знаят къде се намира Хабаровск, както и това, че отборът се класира в Премиер лигата, печелейки баражите срещу Оренбург на Благой Георгиев. В родината ми много хора се интересуват от руското първенство, още повече след като Ивелин Попов стана шампион и спечели Суперкупата. Неговите успехи бяха широко отразени от медиите. Преди това най-много се коментираше представянето на Пеев, Сираков и Кушев в Амкар".

"Играл съм в няколко страни в чужбина. Най-трудно ми беше в Албания, където издържах само два месеца. Отношението към мен в отбора беше крайно негативно и нямаше начин да остана. Иначе се съгласих да подпиша със Скендербеу, защото тимът редовно участва в евротурнирите. Със СКА целта ми е да помогна на отбора в първите крачки в Премиер лигата. Ето, че дори срещу силен тим като Рубин бяхме близо до победата. Мисля, че тепърва ще надграждаме и ще имаме повече поводи за радост".

 

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

Лийдс и Груев се отдалечиха от промоция във Висшата лига (ВИДЕО)

Отборът на българина допусна изненадващо домакинско поражение

Десподов с голямо признание в Гърция

Наредиха го сред най-добрите крила в първенството

Официално: Петев вече не е треньор на Университатя

Двете страни се разделиха по взаимно съгласие, с българина си тръгват още трима треньори

"Специален футболист е този български халф"

Хвалят Филип Кръстев в Нидерландия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки